Şehit Viyan Özgür için Maxmûr’da taziye çadırı

Zap’ta şehit düşen Şehit Viyan Özgür için Maxmûr’da taziye çadırı kuruldu.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmûr), Türk devletinin 21 Nisan 2023 tarihinde Zap’ta gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Şehit Viyan Özgür için taziye çadırı kuruldu. Kamptaki kurum çalışanları ve halk tarafından ziyaretçi akınına uğrayan taziye çadırında, kamp halkı adına Öğretmen Arzu İlhan bir konuşma yaptı.

'İŞGALE KARŞI SONUNA KADAR MÜCADELE ETTİLER'

Arzu İlhan, Viyan Özgür şahsında tüm Kurdistan özgürlük şehitlerini anarak, şöyle dedi:

"Önder Öcalan’ın da şehitler ayı olarak adlandırdığı önemli bir aydayız. İşgali kırmanın öfkesiyle sonuna kadar mücadele etmiş iki kahramanı anıyoruz. Şehitlerimizi anıyor, mücadeleleri ve direniş güçleri karşısında saygıyla eğiliyoruz. Hareket olarak 50 yıldır bir mücadele verildiğini biliyoruz. Ancak son yıllarda özgürlük hareketine ve Kürt halkına yönelik diz çöktürme konseptiyle yürütülen soykırımla en zorlu süreci yaşıyoruz. Bu yüzden Zap’taki kahramanlarımız sadece kanımızın son damlasına kadar değil, vücudumuzdan bir parça kalana kadar mücadele edeceğiz dediler. Viyan yoldaş, Zap’ta işgale karşı savaşan ve yoldaşlarına önderlik ederek Zap zaferini bizlere yaşatanlardan biriydi. Bu vesileyle tekrar başta Önder Öcalan olmak üzere, değerli ailesinin, yoldaşlarının ve yurtsever Kürt halkının başı sağolsun diyoruz.”

Şehidin ailesi adına konuşma yapan Mela Ali Spêrti, şunları söyledi:
"Şehitlerin kahramanlıklarını ifade edebilmek için yalnızca mücadelelerinin takipçisi olacağımızı ve Önder Öcalan’ın her şeyimiz olduğunu söyleyebiliriz. Önder Öcalan’ın kendisi, ‘Şehitler benim önderimdir’ diyor. Önder Öcalan böyle bir şey dedikten sonra bizim artık diyecek bir şeyimiz kalmıyor. İslam dininde de şehitler peygamberlerden sonra ikinci mertebededir. Bu da çok onurlu bir mertebedir. Allah onların şefaatinden bizi mahrum etmesin. Şehitlerimizin son şehitlerimiz olmasını ve döktükleri kanlarının bizleri zafere taşımasını temenni ediyoruz.”


Taziye çadırında sık sık ‘Şehîd Namirin’, ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganları atıldı.