Şemdinli, Çukurca, Dargeçit, Barzan ve Adıyaman’da gerilla eylemleri

HPG gerillaları Şemdinli, Çukurca, Dargeçit, Barzan ve Adıyaman’da Türk işgal güçlerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi, en az 6 asker öldürüldü, bir askeri santral imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari ve Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesindeki eylemlerin “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi. 6 ve 7 Haziran’da üç ayrı noktada düzenlenen eylemlerde 6 askerin öldüğü bilgisi verildi.

HAKKARİ VE BARZAN’DA GERİLLA EYLEMLERİ

Hakkari ve Barzan’daki eylemlerin ayrıntıları şöyle:

“6 Haziran günü saat 16.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Govendê alanındaki Mawata mıntıkasında konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 1 askeröldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

6 Haziran günü saat 18.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Merganış tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğuna ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

7 Haziran günü saat 06.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.”

DARGEÇİT’DE KARAKOLA EYLEM

Mardin’in Dargeçit ilçesindeki eylem ise 5 Haziran günü gerçekleşti. HPG-BİM, bu eylemin detaylarını şöyle aktardı: “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 5 Haziran günü saat 20.30’da Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Xelila köyündeki işgalci TC ordusunun konumlandığı bir karakola yönelik eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan bina ve mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmış ve bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

ADIYAMAN’DA ASKERİ SANTRAL İMHA EDİLDİ

Adıyaman’da gerillalar bir askeri santrali hedefledi: “30 Mayıs günü saat 20.00’da güçlerimiz, Adıyaman’a bağlı Osman Sebri alanındaki Kırova köyü yakınlarında kurulan askeri bir santrale yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda askeri santral imha edilmiştir.”