Şemdinli, Gever, Bagok ve Elazığ’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, Hakkari’nin Gever ve Şemdinli ilçeleri, Mardin’in Bagok bölgesi ve Binböl-Elazığ yolundaki eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemler ve sonuçları şöyledir;

26 Mayıs günü saat 00.10 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Eldê mahallesinde yeni yapılmaya çalışan bir karakola yönelik eylem düzenlemiştir. Karakol yapımı için kullanılan araçlar ve düşman güçlerinin konumlandığı barınaklara yönelik düzenlenen sabotaj eylemlerinde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu çok sayıda zırhlı araç ile operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 3 özel harekatçı öldürülmüş, 8 özel harekatçı ise yaralanmıştır. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 2 arkadaşımız ise şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HARUNA TEPESİNDE 2, GEVER’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

27 Mayıs günü saat 00.10 ve 01.00’da YJA Star güçlerimiz, yine Şemzînan’a bağlı Haruna tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik 2 eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

25 Mayıs günü saat 14.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesinde çalışma yapan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

ELAZIĞ-BİNGÖL YOLUNDA EYLEM

Güçlerimiz, 25 Mayıs günü saat 19.10’da Bingöl ile Elazığ yolu üzerinde bulunan Şerga karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii, barınak ve zırhlı araçların 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BAGOK’TA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 25 Mayıs günü saat 18.00’da Mardin’in Bagok bölgesine bağlı Xırabê Alê karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.