Şengal Özerk Yönetimi'nden Maxmur'a sahip çıkma çağrısı

Şengal Özerk Yönetimi, Maxmur'a saldırı ve kuşatma girişimlerine karşı tüm halka ve dostlara kazanımlara sahip çıkma çağrısında bulundu.

Şengal Özerk Yönetimi, Maxmur kampına yönelik Irak'ın saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Maxmur kampına yönelik kuşatma girişimlerine dikkat çeken Özerk Yönetim, "Bu girişimler farklı amaçlar uğruna yapılıyor. Bilindiği üzere Maxmur halkı Kürt davasından vazgeçmemek ve faşist Türk devletine teslim olmamak için göç yolunu seçti. Maxmur halkının göçmen olarak hakları verilmedi ve KDP işbirliğiyle Türk devletinin baskısına uğradı. BM ve Irak hükümeti de onlara farklı bir gözle bakıyor.

Bu kamp 3 yıldır ambargo altında. KDP’nin ulaşıma koyduğu engeller nedeniyle birçok kişi yaşamını yitirdi. KDP bir kez dahi onlara sorumluluk duygusuyla yaklaşmadı. Özellikle Sudani başbakan olduktan sonra Irak hükümeti de özgürlük talep edenlere yönelik baskılarını arttırarak halkı kontrol altına almak istedi" dedi.

Şengal Özerk Yönetimi açıklamasında, "Irak hükümeti ve KDP peşmergeleri nasıl ki Şengal’i terk edip bizleri çetelerin eline bırakarak binlerce insanın katledilmesine ve kaçırılmasına yol açtıysa aynı şey Maxmur’da da gerçekleşti. Ancak Maxmur halkı iradesiyle çetelere karşı durarak sadece kampı değil tüm bölgeyi çetelerin eline geçmemesi için savundu.

Sudani hükümeti tarafından halk iradesine karşı bir hamle başlatıldığı ve bu hamlenin halkı kontrol altına almak amacıyla Şengal ve Maxmur’da devreye sokulduğunu görüyoruz. Bu hamle Şengal’de 9 Ekim Anlaşması’nı uygulama, Maxmur’da ise kuşatma girişimleriyle gerçekleşiyor. Bu planları bozmak için hep birlikte mücadele edeceğiz ve savunma hakkımızı kullanacağız. Sudani hükümetine de bu oyunlardan vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz. Diğer ülkelerle anlaşarak halka saldırması yerine demokratik bir Irak’a öncülük etmelidir " denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Şengal halkı adına Maxmur’daki kadınları, gençleri, yaşlıları ve tüm halkımızı selamlıyoruz. Acılarımız ve kaderimiz Maxmur halkıyla birdir. Sonuna kadar halkımızla beraber olacak ve irademizle zafere ulaşacağız. Bu planları boşa düşürmek için ortak bir mücadele yürüteceğiz. Tüm halkımıza ve dostlarımıza kazanımlarımıza sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz.”