Şengal'de 15 Şubat komplosu protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu Şengal halkı tarafından protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 yılında uluslararası bir komplo sonucunda Türk devletine teslim edilmesinin 19’uncu yıl dönümü nedeniyle Şengal’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş Şengal Belediyesi önünde başlayıp Şehitler Meydanı’na kadar sürdü.

Şehitler Meydanı’nda Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Riham Hico, Öcalan üzerinde uygulanan uluslararası komplonun bugün hala devam ettiğini belirterek, “Türk devleti Önder Apo’ya karşı uyguladığı uluslararası komplonun devamında Kürt halkının iradesini yok etmekti. Ancak Öneder Apo’nun etrafından milyonlar bir araya gelerek, komployu boşa çıkardı. 15 Şubat boşa çıkınca bu sefer Türk devleti Önder Apo’yu, fikirlerini, çözüm projelerini yok etmek istediler. Ama bunu da Önder Apo’nun duruşu, projeleri, halkın sahiplenmesiyle bir kez daha boşa çıkardı.

Komplonun 20’nci yılında Türk devleti bu sefer Efrin’i işgal etmek, Kürt halkını yok etmeye dönük saldırılar yapıyor. Önder Apo’ya uygulanan uluslararası komploda yer alan devletler bugün Efrin’e yönelik işgal saldırılarında da sessiz kalıyor. ABD, Rusya, AB ve birçok kurum kuruluş Efrin’e sessiz kalıyor” dedi.

Açıklamanın ardından “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Îmralî”, “Bimre Hêzên Komploger” sloganlarıyla son buldu.