Şengal’de Mir Tahsin Beg için taziye kuruldu

Êzidîlerin ruhani liderlerinden Mir Tahsin Beg için Şengal Özerk Demokratik Meclisi’nde taziyeler kabul ediliyor. 

Almanya'nın Hannover eyaletinde 28 Ocak’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren, ardından Şêxan’da toprağa verilen, Êzidîlerin ruhani liderlerinden Mir Tahsin Beg için Şengal Demokratik Özerk Meclisi’nde taziye kuruldu.

Taziyeevini gün boyunca birçok kurum temsilcisi, parti ve Şengal halkı ziyaret etti.

Ziyaretlere Şengal Kaymakamı Fehed Hamid, Şengal Geçici İdare Meclisi Başkanı Seîd Mulhim, PADÊ Başkanı Emer Salih, Ninova’daki Arap liderlerinden Seîd Sasim Al Musewî ve çok sayıda kişi katıldı. 

'BEG GİBİ ÊZİDÎ İTTİFAKI ESAS ALINMALI'

Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı, “Şengal’deki Êzidî halkı Mir Tehsin Beg’in kabrine gidemediği için taziye kuruldu. Merasim bu nedenle yapıldı. Umarım, Mir Tehsin Beg’in yerini tutacak kişiler Mir Tehsin Beg’in dileklerini yerine getirir” dedi.

YBŞ ve YJŞ birlikleri adına konuşan Zerdeşt Şengali ise şöyle dedi: “YBŞ komutanı adına Mir Tehsin Beg’in ailesine başsağlığı diliyoruz. Mir Tehsin Beg’in ölümü büyük bir kayıptı. Katliamdan sonra Mam Zeki ve Mir Tehsin Beg’in ölümü bizi çok üzdü."

Êzidi Mam Faxir ise “Mir Tehsin Beg’in yerine geçenlerin de Mir Tehsin gibi Êzidi ittifakını esas almasını umuyoruz” diiye konuştu.

Ninova Arapları Başkanı Seid Sasim ve PADÊ adına konuşan Qasim Belngaz da aileye ve Êzidilere başsağlığı diledi.