‘Şengal halkı, Irak Başbakanı Sudani'yi karşılamaya hazır’

Şengal’de düzenlenen basın açıklamasında, Şengal halkının Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’yi karşılamaya hazır olduğu belirtildi.

Şengal Arap Konseyi Eşbaşkanı Ebu Sekir’in, Şengal Özerk Meclisi Eşbaşkanı Xwedêda İlyas ile Kürtçe ve Arapça düzenlediği ortak basın açıklamasında, Şengal’de yaşayan bileşenlerin Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’yi karşılamaya hazır olduğuna dikkat çekildi.

'PROTESTO DEĞİL KARŞILAMA HAZIRLANDI'

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Şengal’de yaşayan tüm Êzidi, Arap, Şebek ve Şii bileşenlerle bugün Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’yi karşılamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Sudani’nin bu ziyareti, tarihi bir ziyaret olacaktır. Katliamlar yaşayan Şengal halkı da Başbakan tarafından ziyaret edilmeyi hak etmektedir.

Elimize geçen bilgilere göre, Başbakan Sudani, Şengal’de kendisine karşı protesto gösterileri düzenleneceği şeklinde bilgilendirilmiştir. Bu iddialar, gerçekten uzaktır ve toplanmamızın amacı Sudani’yi karşılamaktır."

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin bugün Şengal’i gelmesi bekleniyordu. Sudani’nin Şengal Demokratik Özerk Yönetim’le bir araya gelmesi planlanmıştı ancak Sudani’nin Şengal programı son anda iptal edildi.