Şengal ve Rojava saldırıları Dakuk’ta protesto edildi

Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya saldırıları Kerkük’ün Dakuk ilçesinde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Tevgera Azadî’nin organize ettiği yürüyüşten sonra değişik partiler adına basın açıklamaları okundu.

Tevgera Azadî, YNK ve Hızbi Şui (Komünist Parti) adına açıklamaları okuyan parti temsilcileri, açıklamalarda, Erdoğan ve Türk devletinin sadece Kuzey Kürdistan’da değil, dört parçada Kürt düşmanı olduğunu, saldırıların da tüm Kürt kazanımlarını hedeflediğine dikkat çekildi.

Saldırıların da kınandığı açıklamalarda, şöyle denildi: “Erdoğan Kürt halkının en büyük düşmanıdır. Nerede halkımızın kazanımı varsa Erdoğan oraya saldırıyor. Hepimiz tek ses halinde bu saldırılara karşı durmalıyız. Ayrıca peşmerge bakanlığı sözcüsünün bu saldırılara karşı yaptığı açıklama utanç verici olduğu kadar, faşist Erdoğan ve Türk devletini cesaretlendirmektedir. PKK’yi suçlamak büyük bir gaflettir. Dönün ve halkın taleplerine kulak verin. Biz Kürt halkı olarak size ve Türk devletinin şunu bilmesini istiyoruz. Bu tür saldırıları çok defa yaptınız. Ama hiçbir sonuç almadınız, bundan sonrada sonuç almayacaksınız.

Bilinmelidir ki, biz sürekli olarak halkımızın savunması için mücadele ettik bundan. Bu sadece Güney Kürdistan’da yaptığımız ya da yapacağımız bir şey değil. Halkımızın değerlerini korumak için nerede biz ihtiyaç duyulursa orada olacağız.”