Şenyaşarlar: Adaletsizliğe sessiz kalanlar halkın içine çıkamıyor

Direnişteki Şenyaşarlar, adaletsizliğe göz yumanların kaybedeceğini söyledi, "Katliama ve bu adaletsizliğe sessiz kalan seçilmişler Urfa'da halk içine çıkamıyor" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 665'inci gününde. Şenyaşarlar, Pirsûs’taki evlerinden yola çıkarak, geldikleri adliye önünde astıkları pankart ve taşıdıkları "Adalet" yazılı dövizle nöbet eylemine başladı.

'HALKIN İÇİNE ÇIKAMIYORLAR'

Eylemde konuşan Ferit Şenyaşar, 2023 yılına da Adalet Nöbeti ile girdiklerini belirterek, bu adaletsizliğe göz yumanların kaybedeceğini söyledi. Şenyaşar, "AKP döneminde bu adaletsizlik, bu hukuksuzluk, bu katliam yapıldı, bunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bütün muhalefet partileri bize söz verdi. 'Eğer iktidara gelirsek bu adaletsizliği çözeceğiz' dediler. Biz haklıyız, mücadelemizi milyonlar takip ediyor. Urfa halkı davamıza sahip çıkmıştır. Katliama ve bu adaletsizliğe sessiz kalan seçilmişler Urfa'da halk içine çıkamıyor. Çünkü çıktıklarında onlara adliye önü gösteriliyor. 'Gidin, o adaletsizliği çözüp yanımıza gelin' diyorlar. Taleplerimiz şahsi değildir. İnsanım diyen herkese bir gün lazım olacaktır. Talebimiz adalettir" diye konuştu.