Şırnak, Hakkari ve Barzan’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Hakkari, Şırnak ve Güney Kürdistan’da düzenlediği eylemlerde en az 13 askerin öldürüldüğün bildirdi.

HPG-BİM, 29-30 Ekim tarihlerinde gerillaların düzenlediği eylemler ve çatışmalara ilişkin bilgi verdi. Açıklamada, gerillaların Şırnak’ın Besta bölgesi, Uludere, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde eylemler düzenlediği belirtildi. Bu eylemlerde en az 13 askerin öldürüldüğü kaydedildi. HPG-BİM ayrıca Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik saldırılarını sürdüğünü açıkladı.

BESTA’DA OPERASYON VE GERİLLA EYLEMİ

HPG-BİM’in detaylı açıklaması şöyle:

“29 Ekim günü saat 12.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Besta Meyremê, Gırê Hêlız, Gırê Sêva ve Besta Bluzera alanlarında bir operasyon başlatmıştır.

Aynı gün akşam saatlerinde güçlerimiz Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında Gırê Sêva alanında konumlanan operasyon birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından obüs ve havan topları ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu, 30 Ekim günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

ULUDERE’DE TÜRK ASKERLERİ YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

29 Ekim günü saat 17.15’te güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Tepê Çeta Karakolu yakınlarında bulunan Kılık Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

YÜKSEKOVA’DA İKİ KOLDAN EYLEM

330 Ekim günü saat 11.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Zerdeşt Tepesi’nde güvenlik yolu çalışması yürüten işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin 2 koldan hedeflendiği bu eylemde 2 dozer aracı imha edilmiş ve tespit edilebilen 5 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

BARZAN’DA BİR MEVZİ İMHA EDİLDİ, 6 ASKER ÖLDÜ

30 Ekim günü saat 13.00’da güçlerimiz Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Tepe Xwedê’de konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan bir düşman mevziisinin hedeflendiği bu eylemde mevzii tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 6 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

GARÊ, ZAP VE XAKÛRKÊ’YE HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen hava saldırılarının ayrıntıları şöyledir:

28 Ekim günü saat 19.00 ile 19.30 arasında savaş uçakları Garê bölgesinde bulunan Çêmanke kasabasına bağlı Bêbazê, Şkêra ve Şırya köylerinin çevresini bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.

30 Ekim günü saat 17.15’te Zap bölgesine bağlı Werxelê alanına, 23.00 ile 23.30 saatleri arasında ise Gundê Filleha ve Cehennem Tepesi savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. Aynı gün saat 20.30’da ise savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Xakurke Çayı çevresini bombalamıştır.”