Şırnak’ta operasyona çıkan askerlere eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Türk ordusunun Şırnak ilçesine bağlı Besta bölgesine yönelik başlattığı operasyondaki askerlere yönelik eylem düzenlendiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları kaydetti: “4 Kasım günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine yönelik bir operasyon başlatmıştı. Güçlerimiz sahada başlatılan Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında, düşmanın geliştirdiği operasyona karşı bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

6 Kasım günü saat 14.00’da Girê Sevo’da konumlanan işgalci askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

8 Kasım günü öğlen saatlerinde Qurta Xanê vadisine indirme yapmaya çalışan skorsky tipi bir helikopter güçlerimizce ateş altına alınmıştır. İsabetli bir şekilde vurulan skorksy helikopter darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda bırakılmıştır.

12 Kasım günü saat 11.00’da güçlerimiz yine Girê Sevo’da düşman mevziilerini ve çadırlarını hedeflemiştir. Düşman mevzii ve çadırlarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde bir çadır imha edilmiş ve 8 asker ise öldürülmüştür.

Yoğun bombardıman ve çatışmaların yaşandığı bu operasyon gizli birliklerin desteğinde devam etmektedir. Operasyona ilişkin bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK ORDUSU ŞIRNAK’TA OPERASYON BAŞLATTI

13 Kasım günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Kato Jirka bölgesine bağlı Deriyê Qacê, Deriyê Helız ve Deriyê Beqa alanlarında kobra tipi helikopterler, savaş uçakları ve insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlatmıştır. 16 Kasım günü savaş uçakları Tehterêş alanını bombalamıştır. Bölgede bulunan karakolların da obüs ve havan topları ile alanı bombaladığı bu operasyon 17 Kasım günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”