Açlık grevindeki Akın: El ele verirsek tecrit kırılır

Açlık grevindeki Sedat Akın, "Halkımızın tecride son verilmesi için seslerini yükseltmesi gerekiyor" dedi. Kamuoyuna da duyarlılık çağrısında bulunan Akın, "El ele verdiğimizde bu tecridi kıracağız" diye belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı, cezaevinde başladığı açlık grevini tahliyesinin ardından evinde sürdüren Sedat Akın, eyleminin 59. gününde.

Sedat Akın, bugün görüntülü bir mesaj yayımlayarak, halkı direnişi sahiplenmeye çağırdı.

'SÖZ KONUSU ÖCALAN OLDUKÇA HEPİMİZ DİK DURACAĞIZ'

Akın'ın mesajı şöyle:

"Öncelikle cezaevinde ve dışarıda, Avrupa'daki eylemde olan arkadaşları selamlıyorum. Mücadelelerinde başarılar diliyorum. 

Böylesi kutsal bir eylemde yer almak hepimiz için moral, coşku, neşe yaratıyor. Bugün 59. günümdeyim. Eylemsellik boyutuyla Heval Leyla'nın başlattığı kutsal bir eylemi aynı yolda bu yoldaşlarla yürüttüğüm için mutluyum, moralliyim, neşeliyim. Bu moral her gün artıyor. Söz konusu Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan olduğu süre boyunca hepimiz dik duracağımızı ve mutlulukla bu yolda yürüyebileceğimizi belirtebiliriz. 20 yıllık bir tecrit söz konusu. Önderliğimiz üzerindeki tecridin artık son bulması, bir diyaloğun açılması; avukatının, ailesinin görüşe gitmesi; taleplerimiz bundan ibarettir. 

'ÖLÜMLER YAŞANMADAN SESİMİZİ YÜKSELTELİM'

Bu talepler sadece bizlerin, Kürt halkının benimseyeceği talepler değil. Kendine demokrat, sosyalist, barışçı diyen herkes için bu eylem söz konusu olmalı. Herkesi bu eyleme davet ediyoruz. Halkımızdan talebimizdir; bu tecride son verilmesi için seslerini yükseltmeleri, eylemselliğe ses vermeleri gerekiyor. Cezaevlerinden şehadet haberi gelmeden bunun önüne geçilmeli. Halkımız, Türkiye halkı, kurumlardan herkes çaba içinde olmalı. Önümüzde bir seçim var fakat önceliğimiz tecrit olmalı, açlık grevleri olmalı; şehadet gelmeden bu tecridi kırmalıyız, halkımızı özgürleştirmeliyiz. Sayın Öcalan şahsında tüm Kürt halkına ve Türkiye toplumuna tecrit uygulanıyor. Bunu hep birlikte kırabilmeliyiz. İnanıyoruz ki el ele verdiğimizde bu tecridi kıracağız. Tekrardan halkımıza, yurtsever, demokrat herkese; bir olduğumuz sürece, elimizi masaya vurduğumuz sürece bu tecridi kıracağız. 

'HALKIMIZI SOKAKLARA ÇAĞIRIYORUZ'

Direnmek tek umudumuz, yaşantımız. Bundan öte bir şey kalmamıştır bizim için. Halkımız destek amaçlı görmeye geliyor, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Fakat sağlık açısından yer yer kısıtlanan görüşmeler oluyor. Halkımızı sokaklara çağırıyoruz. Bizleri daha dinç, canlı tutacak olan halkımızın eylemselliğidir. Bu direnişi sahiplenmeye davet ediyoruz. 

Buradan heval Leyla, Nasır ve Avrupa'daki yoldaşlarımıza selam gönderiyorum."