Açlık grevindeki tutsak Şeker: Tecrit bitene kadar eylemdeyiz

Antep'te açlık grevinde olan tutsaklardan Şevket Şeker, "Tecrit son bulana kadar açlık grevlerimiz devam edecektir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecride karşı Antep H Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevinde olan tutsaklardan Şevket Şeker, mesaj gönderdi. 

'TECRİT GERÇEK ANLAMDA SON BULANA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ'

Şeker, avukatı aracılığıyla Mezopotamya Ajansı'na (MA) gönderdiği mesajında, tutsaklara B1 başta olmak üzere diğer vitamin haplarının verilmediğini belirterek, şöyle dedi: “Açlık grevine girdikten sonra cezaevinde baskılar arttı. 2 haftadan beridir Yeni Yaşam gazetesi tarafımıza verilmemektedir. Koğuşlarımızdaki bazı kitaplar toplatıldı. Kitapları geri almak için yönetimle yaptığımız görüşmelerden sonuç alamadık. Girdiğimiz açlık grevi süresiz dönüşümsüzdür. Leyla Güven'in başlatmış olduğu mücadeleye destek olmak ve PKK Lideri Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için biz bu yola girdik. Bu tecrit son bulana kadar açlık grevlerimiz devam edecektir. Tecrit gerçek anlamda son bulana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

EYLEMCİ SAYISI ARTIYOR

Antep H Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda 28 Ocak’ta Abdullah Kurt, Uğur Coşar ve Şaban Yener’in açlık grevi eylemine başladığı, 1 Mart itibarıyla ise sayının 56’ya yükseldiği öğrenildi.