Adaklı'da hayatını kaybeden 5 gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Adaklı’da 17 Ağustos günü aralarında YJA Star komutanlarından Dicle Zafer’in de yer aldığı 5 gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı. YJA Star, hayatını kaybeden gerillalar için başsağlığı mesajı yayınladı

HPG-BİM, Türk işgal güçlerinin 16 Ağustos günü Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Şehit Xebat alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını bildirdi.

Açıklamada, “İnsansız hava araçlarının desteğiyle başlatılan bu operasyonda 17 Ağustos günü güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır” denildi.

Çok sayıda Türk askerinin askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda, ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini belirten HPG-BİM; “Yaşanan çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Dicle yoldaş ve komutasındaki 4 kahraman yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Dicle Zafer
Adı Soyadı: Raife Yılmaz
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Leman - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2018 / Bingöl

 

Kod Adı: Ferhat Rodi
Adı Soyadı: Saygı Aydın
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Haylu - Said 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2018 / Bingöl

 

Kod Adı: Reşit Çewlik
Adı Soyadı: Veysel Alparslan
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Fevziye - Kemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2018 / Bingöl

 

Kod Adı: Yona Dersim
Adı Soyadı: Erol Uluca
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Saime - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2018 / Bingöl

 

Kod Adı: Zin Xweza
Adı Soyadı: Suna Acu
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Ayşe - Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2018 / Bingöl

 

YJA STAR, 5 GERİLLAYI ANDI

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı da yazılı bir mesajla, hayatını kaybeden gerillaları andı ve başsağlığı dileğinde bulundu.

YJA Star, “17 Ağustos 2018 tarihinde düşman güçleri Bingöl Adaklı’da teknik yoğunluklu bir operasyon yapmıştır. Bu operasyonda yaşanan çatışmalarda düşmanın ölü ve yaralıları olmuştur. Gerçekleşen bu operasyonda 5 arkadaşımız son mermilerine kadar kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada, “Bu çatışmada şehadete ulaşan Dicle Zafer, Zîn Xweza, Ferhat Rodi, Reşit Çewlikve Yona Dersim yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin değerli ve yurtsever aileleri başta olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimize bağlılık sözümüzü bir kez daha yineliyoruz” diye belirtildi.

Bu çatışmada hayatını kaybeden Dicle Zafer adlı gerillanın “Kürdistan’ın direniş merkezlerinden Nusaybin’de, yurtsever bir aile kültürü ile yetiştiği ve mücadele saflarına katıldığı” belirtildi.

Açıklamada devamla şunlar yer aldı:

“YJA STAR komutanlarımızdan Dicle Zafer yoldaş yirmi yıllık mücadele hayatında Medya Savunma Alanları’nda bir çok çalışmanın sorumluluğunu üstlenmiştir. Dicle yoldaş Kuzey’in Botan, Amed, Garzan, Erzurum eyaletlerinde pratik yürütmüş, emek vermiş ve komutanlık yapmıştır. Devrimci kişiliğinde sadeliğin, emeğin sembolü olduğu kadar komutanlığında cesaretin ve başarı tarzının da örneği olmuştur. Dicle yoldaş mücadele yürüttüğü her alanda özverili kişiliği ile gelişmeler yaratmış, yoldaşlarının yüreğinde yer edinmiş ve komutası ile öncülük etmiştir.

Zîn Xweza arkadaş da Kürdistan’da direnişin kalelerinden Cizre’de yurtsever bir aile kültürü ile yetişmiş ve mücadele saflarına katılmıştır. Bu özün gücü ile hızlı gelişen bir yoldaşımız olmuştur. Erzurum eyaletinde pratik yürütmüş ve dönem görevlerine başarı ile cevap olma temelinde emeği, iddiası ile katılım sergilemiştir. Canlı ve dinamik kişiliği ile zorlukların üstesinden gelen ve gelişim iddiasını büyüten bir yoldaş olmuştur. Başarıya odaklanan savaşçı ve cesur kişiliği ile yoldaşlarının yüreğinde iz bırakmıştır.

Ferhat Rodi, Reşit Çewlik ve Yona Dersim yoldaşlarımız Türk devlet faşizminin halkımıza ve değerlerimize hunharca saldırdığı dönemlerde gerilla saflarına katılarak Özgürlük Mücadelesi içerisindeki yerlerini almışlardır. Her bir arkadaşımız Kürdistan dağlarında yürüttükleri gerilla pratikleri ve fedakar katılımları ile işgalci TC ordusunun Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarına karşı, bulundukları her alanda amansız bir direnişin sahibi olmuş ve fedaice bir katılımı kendilerine esas almışlardır.

17 Ağustos Adaklı şehitlerimiz, her daim hatırlanacak ve hiçbir zaman unutulmayacak bir destanın yaratıcısıdırlar. Bu büyük direnişte şahadete ulaşan Dicle, Ferhat, Zîn, Reşit ve Yano yoldaşlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizi belirtiyor, anılarını Önder Apo’yla özgür yaşamı gerçekleştirerek zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.”