Ağrı'da hayatını kaybeden iki gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, 14-15 Nisan tarihlerinde Ağrı'da iki gerillanın hayatını kaybettiğini, bir gerillanın da 'esir düştüğünü' duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Nisan günü Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde 20 askerin öldürüldüğü eylemde Yılmaz Piling isimli gerillanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Cihan Zilan isimli gerillanın ise 15 Nisan'da yaşanan çatışmada hayatını kaybettiği ve Xemgin (Mazlum Acar) isimli gerillanın da 'esir düştüğü' belirtildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:   

‘’14 Nisan günü Ağrın’ın DoğuBeyazıt ilçesine bağlı Serêkani Karakoluna yönelik gerilla güçlerimiz kapsamı bir eylem düzenlemiş ve gerçekleşen eylemde 20 düşman askeri öldürülmüştü. Gerçekleşen bu eylemde Yılmaz arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Eylem ardından alanda devam eden işgal operasyonları sırasında 15 Nisan günü düşman güçleri ile gerillalarımız arasında yaşanan çatışmalarda da Cihan arkadaşımız şehit düşerken, Xemgin (Mazlum Acar) arkadaşımız da düşman güçlerinin eline esir düşmüştür. Serhat Eyaleti genelinde işgalci TC ordusu çok sayıda gerilla kaybı olduğunu havuz medyası aracılığı ile özel savaş yöntemlerini kullanarak kamuoyuna yaymaya çalışmıştır. Güçlerimizin eylemlerdeki üstün başarısının üzerini kapatmaya çalışan işgalci güçler ve özel savaş medyası yalan haberlerle halkı kandırmaya çalışmaktadır. Halkımız düşmanın özel savaş yöntemleri ile yaydığı yalan haberlere inanmamalıdır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Yılmaz Pılıng
Adı Soyadı: Mehmet Özgün
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Mehdiye - Murat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Nisan 2018 / Ağrı

Kod Adı: Cihan Zilan
Adı Soyadı: Taner Aydemir
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Neriman - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Nisan 2018 / Ağrı

Yılmaz Pılıng arkadaşımız, Amed’de dünyaya gelmiş ve yurtsever gelenek içerisinde büyümüştür. Düşmanın soykırım politikalarına karşı binlerce Kürt genci gibi tercihini özgürlük mücadelesinden yana kılmış ve genç yaşta Kürdistan dağlarının yolunu tutarak, özgürlük savaşçısı olmuştur. Gerilla saflarına geldiği andan itibaren mütevazi ve emekçi kişiliği ile katılım gösteren Yılmaz arkadaşımız, fedakar duruşuyla da örnek arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Serhat Eyaletinde kaldığı süre boyunca da Devrimci Zafer hamlesinde oynadığı rolle Kürt Özgürlük Mücadelesinde tarihe geçen kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Cihan Zilan arkadaşımız, dünyaya geldiği Muş’ta, düşman gerçekliğiyle büyümüş ve faşist tc devletinin Kürt halkı üzerindeki soykırım ve baskı politikalarına yakından şahitlik etmiştir. Sade ve saf Kürtlük değerleri içerisinde şekillenen Cihan arkadaşımız, düşmanın halkımıza yönelik saldırılarına seyirci kalmamış ve genç yaşta gerilla saflarına katılmıştır. Şehit düşen her bir insanımızın ve arkadaşımızın intikamını almak için büyük bir azimle mücadeleye katılan Cihan arkadaşımız, Serhat Eyaletinde düşmana vurulan darbeler içerisinde emeği ve katkısı olan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Serhat Eyaletinde devam eden Devrimci Zafer Hamle içerisinde şehit düşen her iki yoldaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağolsun diyor ve halkımızı özgürleştirene kadar da mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha veriyoruz.