Aileler: Çocuklarımız haklıdır, tecrit kaldırılmalı

Açlık grevindeki tutsakların aileleri, "Çocuklarımız haklıdır, talepleri bizim de talebimizdir" dedi.

 

Açlık grevindeki tutsakların aileleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde konuşan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven şahsında başlatılan açlık grevi eyleminin kritik aşamaya geldiğini belirterek, can kayıpları yaşanmadan bir an önce tecridin son bulmasını istedi.

'SAĞLIK DURUMLARI KÖTÜ'

Ailelerden Şerife Kılıç (65) ise Elazığ F Tipi Cezaevi’nde bulunan oğlu Barış Kılıç’ın 124 gündür açlık grevinde olduğunu anımsatarak, tutsakların sağlık durumlarının kötüye gittiğini söyledi. Anne Kılıç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı’na seslendi, tecridin derhal kaldırılması gerektiğini belirtti.

'BİZİM DE TALEBİMİZ'

Feride Kıt da 1 Mart’tan bu yana oğlu Kazım Kıt’ın açlık grevinde olduğunu söyledi. Oğlunun Hepatit B hastalığına dikkat çekerek, “Tecrit savaştır, zulümdür, annelerin gözyaşıdır. Çocuklarımızın talepleri haklıdır, onların talepleri bizim talebimizdir. Talepler karşılansın, tecrit son bulsun. 1 aydır rahat uyuyamıyorum. Ölümler yaşanmadan bir an öce adımlar atılsın” dedi. 

Yine 1 Mart’tan bu yana Elazığ Cezaevinde açlık grevinde olan Nihat Kasun’un annesi Bedriye Kasun da gün geçtikçe durumun kötüye gittiğini belirterek, iktidara seslendi. Kasun, “Tecridi kaldırsınlar. Cezaevlerinde yaşananlardan kaygılıyız. Onlar cezaevinde, bizler evlerimizde aynı duyguları paylaşıyor ve taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Çocuklarımız ölmesin, tecrit bir an önce son bulsun” diye konuştu.