Akdamar Adası'nda bahar büyüsü

Van Gölü’nün içerisindeki Akdamar Adası'nda badem ağaçları çiçek açtı. Adanın yeşilliği, suyun maviliği ve dağların beyaz kar örtüsüyle birleşince büyülü bir tabloya dönüşüyor.

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Akdamar Adası’nda bulunan tarihi Ermeni Kilisesi'nin çevresindeki ağaçlar çiçek açtı. Adaya eşsiz bir görünüm kazandıran ağaçlar, görenlere keyifli anlar yaşatıyor.

Van Gölü, Artos ve Süphan dağlarının ortasında doğanın bir ikramı gibi duran Akdamar Adası her şeye rağmen ayakta ve ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Adanın çevresindeki badem ağaçlarının çiçek açması, adanın yeşil örtüsü, Van Gölü’nün maviliği ve dağlardaki beyaz kar örtüsü, adayı ziyarete gelenlere adeta büyülü bir tablo sunuyor. Ziyaretçileri doyumsuz bir manzara sunan Akdamar Adası’na Vanlıların ilgisi de büyük. Teknelerle 20 dakikalık bir yolculukla gidilen adayı ilk defa çiçeklerle süslenmiş durumda gören ziyaretçiler, manzaraya hayran kaldıklarını belirtirken, geçmişten tecrübesi bulunan vatandaşlar ise badem ağaçlarının çiçek açtığı dönemi adaya ziyaret için tercih ediyor.

Van Gölü’nün içerisindeki ikinci en büyük ada olan Akdamar Adası, üzerinde bulunan ve aynı adı taşıyan kilisesiyle, bölgenin en çok turist çeken yerleri arasında. Van’ın Gevaş ilçesi sınırlarındaki Akdamar Adası, 70 bin metrekare genişliğinde. Kıyı uzunluğu 3 kilometreyi bulan ada, deniz seviyesinden 1,912 metre yükseklikte.

Ermenilerden kalan Akdamar Kilisesi, adayı turistik bir çekim merkezine dönüştüren en önemli sembol. Türk devleti, yılda bir defa ayin yapılmasına izin veriyor.