Akın'dan Batman Newrozu'na mesaj: Sonu muhteşem olacak!

Tecride karşı açlık grevindeki Sedat Akın, Batman'daki Newroz kutlamasına mesaj gönderdi. 

Batman’da Newroz ateşi coşkuyla yakılırken, alanda açlık grevinde bulunan Sedat Akın'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşındı. Kutlamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki açlık grevine dikkat çekmek amacıyla cezaevinde başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevini tahliyesinin ardından evinde sürdüren Sedat Akın'ın mesajı okundu. HDP PM Üyesi Nurettin Turgut, Akın'ın mesajını okumadan önce, "Tecridi kabul etmiyoruz. Batman'da sizin parçanız olan Nasır Yağız açlık grevinde. Sedat 70 günü aşan açlık grevinde bulunuyor. Binlerce insan açlık grevinde bunlara sahip çıkacağız, çünkü onlar bu halkın evlatlarıdır" dedi. 

'ONURSUZLUĞA KARŞI DİRENİŞ...'

Akın'ın mesajı şöyle:

"Ortadoğu hakları için yeni bir yılın, baharın ve barışın müjdecisi olan Newroz Kürtler için direnişin, dirilişin ve yeni yaşamın adıdır. Demirci Kawa efsanesinden günümüze baskı ve zulme karşı başkaldırının sembolü olan Newroz, mücadele tarihimizde muhteşem direnişlerle çağın Kawalarını yaratmıştır. Newroz Amed zindanında özgürlük meşalesini tutuşturan Mazlum, Surlarında halaya duran Zekiye, sürgünde küllerinden doğan Rahşan ve Ronahidir. İhaneti ve teslimiyeti kabul etmeyerek onurlu ve özgür bir yaşam için teslimiyet ve ihanete karşı bedenini ateşe veren Sema yoldaştır. Newroz karanlığa karşı aydınlık, zulme başkaldırı, onursuzluğa karşı direniştir.

Değerli Batman halkı bugün yine çağın Dehaqları Kürt halkının yaşamını karartmak, onursuzluğu dayatmak ve iradesini kırmaya çalışmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde devlet bu denli kendi yasalarında tanımladığı hukuku ayaklar altına alarak kişiye özel hukuksuzluk uygulamamıştır.

Eriyen bedenlerimizle başarıya inanç, karanlığa ışık, zulme başkaldırı oluyoruz her geçen gün. Son baharda başlayan direnişimiz büyüyerek kışı bahara devretti.  Leyla yoldaşımızın öncülüğünde büyüyen tarihsel direnişimizle baharı doğurduk. Mevsim şimdi Newroz, mevsim şimdi Direniş ve mevsim şimdi mutlak başarıya çok yakın… Mevsim şimdi çağın Mazlum'u Zülküf Gezen, mevsim şimdi çağın direnişçisi Leyla Güven… 

Mevsim şimdi zindanlarda direnen  binlerce yoldaşımızın özgür ve onurlu yaşama olan inancı...

Mevsim şimdi 'Ne olursa olsun, sonu muhteşem olacak' diyenlerin mevsimi. 

Bu mevsimin ruhuyla sizleri selamlıyor Newroz'unuzu yürekten kutluyorum ve mutlaka kazanacağız diyorum."