AKP, belediyeyi aile şirketine dönüştürdü

AKP, Van ve ilçelerinde belediyeleri kendi aile şirketi haline getirdi. DBP’li belediyelere kayyum atanmasından bu yana belediyelere alınanların büyük çoğunluğu AKP il ve ilçe başkanlarının yakınları.

Van’da 2016 yılında DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelere kayyum atanmasından sonra, belediyeler AKP’nin aile şirketi haline geldi. Van Büyükşehir Belediyesi’nde 5 bin kişi, Erciş, İpekyolu, Edremit, Çaldıran, Özalp ve diğer DBP’li belediyesinde çalışan yüzlerce kişi işten çıkartıldı. İşten çıkarılan binlerce kişinin yerine Trabzon, Çorum, Elazığ, Yozgat ve birçok Türkiye illerinden getirilen insanlar ile AKP il ve ilçe yöneticilerinin yakınları gasp edilen belediyelere yerleştirildi. Belediyelere yerleştirilen bu insanların büyük çoğunluğu ise işe gitmeden maaş alıyor.

BELEDİYE AKP ŞİRKETİNE DÖNDÜ

AKP, Van ve ilçelerinde belediyeleri kendi aile şirketi haline getirdi. DBP’li belediyelerin gasp edilmesinden bu yana belediyelere alınanların büyük çoğunluğu AKP il ve ilçe başkanlarının yakınları. Daha öncede Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Müdürü Elazığlı Ali Tekataş’la ilgili yolsuzluklar ve yakınlarını işe alınması ilgili usulsüzlükler hep gündemde yer almıştı. Tekataş’ın başında bulunduğu VASKİ bugün AKP’nin aile şirketi haline geldi. VASKİ’de işe alınmada bir diğer usulsüzlükte Erciş’te oraya çıktı. Erciş VASKİ Şubesinde çalışanların hemen hemen hepsi AKP’lilerin yakınları olduğu ortaya çıktı. AKP Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve AKP Erciş ilçe yöneticileri yakınlarını, VASKİ Erciş Şubesi’ne yerleştirdi.

İŞE GELMEDEN MAAŞ ALIYORLAR

VASKİ Erciş İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde çalışan Abdulcihat Aydın AKP Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın’ın yeğeni Kübra Göral Erciş AKP eski ilçe başkanın kızı diğerleri ise AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın ve AKP il ve ilçe yöneticilerin akrabaları olduğu ortaya çıktı. Erciş VASKİ Şubesi’nde çalışanların büyük bölümü aylardır işe gelmeden maaş alırken, işe gelenlerin günde en fazla 2 veya 3 saat çalıştığı belirtiliyor.

‘31 MART’TA ERCİŞ BELEDİYESİ’Nİ YENİDEN HALKIN BELEDİYESİ YAPACAĞIZ’

VASKİ Erciş İçme Suyu Arıtma Tesislerinde daha çalışan ve kayyum birlikte işten çıkarıldığını belirten bir Vanlı, AKP ve gaspçıya tepki gösterdi. Kayyumla birlikte belediyenin tüm birimlerine AKP’lilerin yerleştirildiğini belirten Vanlı, “Kayyum atanmasından hemen sonra bizim işimize son verdiler. Bizim yerimize işten anlamayan insanları getirdiler. İşe giren bu insanlar Erciş AKP İlçe Başkanı Adnan Aydın, AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas, AKP il ve ilçe yöneticilerinin çocukları yakınları işe alındı. Burada çalışanların büyük bölümü yıllardır işe gelmeden maaş alırken diğerleri günde ortama 2 veya 3 saat çalışıyor. Bunlar belediyeleri aile şirketi haline getirdiler ama biz 31 Mart Yerel Seçimlerinde Erciş Belediyesi’ni yeniden halkın belediyesi yapacağız.”