AKP'den skandal 'Ahmet Türk' itirazı

AKP, HDP'den Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk hakkında skandal itirazlarda bulundu.

HDP'den Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk’e mazbatasının verilmemesiyle ilgili skandal bir itiraz yapıldı. AKP İl Başkanlığı’nın Yüksek Seçim Kururlu'ndaki (YSK) itiraz yetkili kişisi tarafından 8 sayfalık dilekçede skandal ifadeler yer aldı. 

'MAZBATA SEÇİMİ KAYBEDENE VERİLSİN!'

Dilekçede, Türk’ün 16 Kasım 2016’da İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılması hatırlatılarak, söz konusu durumun mazbatayı alarak göreve başlamasına engel teşkil ettiği savunuldu. Dilekçede Türk hakkında devam eden 14 ayrı dava, kovuşturma ve soruşturmadan bahsedildi.

Dilekçede, mazbatanın seçimi kaybeden AKP'li Mehmet Vejdi Kahraman'a verilmesi istendi.

AKP’nin dilekçesinde, hukuk tamamen yok sayılarak, “Ahmet Türk 692 ve 697 Sayılı KHK’lar ile görevden uzaklaştırılmamış olsa dahi eylemleri iş bu KHK’lılar kapsamındadır. Ahmet Türk’ün terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı şahıslardan olduğu aşikardır” ifadesi kullanıldı. 

'SAĞLIĞI KÖTÜ, İYİYSE DE TUTUKLANIR ZATEN!'

Dilekçenin devamında Türk’ün tutuklu olduğu sırada sağlık nedenleriyle tahliye edildiği hatırlatılarak, "Durumunun elverişli olması halinde tekrar tutuklanarak cezaevine gönderileceği aşikardır" da denildi.

Türk’ün sağlık durumunun cezaevinde kalamayacak derecede kötü olmasından dolayı belediye başkanlığını yapmasının sakıncalı olduğunun iddia edildiği dilekçede, "Ahmet Türk’ün sağlık durumu Mardin Belediye Başkanlığı gibi zor bir görevi ifa edebilecek derecede iyi ise tekrardan tutuklanması ile cezaevine konulması söz konusu olacaktır” denildi. 

'BU KADAR REZİL BİR DÖNEM OLAMAZ'

Türk'ün danışmanı Enver Ete ise şu açıklamayı yaptı:

"AKP bu kadar saçma gerekçeleri nereden buluyor anlayabilmiş değiliz. Saçma sapan gerekçelerle itiraz ediyorlar. Bu kadar rezil bir dönem daha olmamıştır. Yani açık açık deseler ki biz seçim sonuçlarını kabul etmiyoruz. Daha mantıklı. Gerekçe sunmalarına da gerek yok. Ama yok, eylemleri KHK'li, kendisi yaşlı. Bu kadar saçma itiraz gerekçelerini hazırlayanların hukukçular olduğuna da inanmak istemiyoruz. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Türkiye şu an büyük bir demokrasi mücadelesi veriyor. Zaten ortada hukuk kalmadığını görüyoruz. Herkes bu demokrasi mücadelesine sahip çıkarak hareket etmeli."