AKP Güney Kürdistan’da sivilleri vurmaya devam ediyor

Metina’nın Kaniması nahiyesine bağlı Orê köyüne Türk karakollarının attığı havan mermisi isabet etti. Bu saldırılara tepki gösteren köy sakinleri, “Bu saldırıları kabul etmiyoruz” dedi.

Türk ordusu, Güney Kürdistan’da sivillerin yaşam alanlarını tehdit etmeye devam ediyor. Metina’nın Kaniması nahiyesine bağlı Orê köyüne Türk karakollarının attığı havan mermisi isabet etti. Bu saldırılara tepki gösteren köy sakinleri, “Bu saldırıları kabul etmiyoruz” dedi.

Ajansımız ANF’ye konuşan Orê köyü sakinleri Türk devletinin bu durumunu kabul etmeyeceklerini belirtti. Metina’nın Orê, Bêdehê gibi köylerine yönelik Türk devletinin Çelê’ye bağlı, Zawite, Deştanê, Çeperê Şêxa gibi karakollarından havan, obüs saldırıları yoğun bir şekilde yapılıyor.

En son geçtiğimiz günlerde Orê köyüne yönelik Türk karakollarından saldırı yapıldı. Bu duruma tepki gösteren Orê köyü sakinleri saldırıların sorumlusunun Erdoğan olduğunu dile getirdi. Bu durumu kabul etmeyeceklerini ve her fırsatta bunu dile getireceklerini belirten köy sakinleri bunun zulüm olduğuna dikkat çekti.

‘BİZE ZÜLM YAPANLARIN KENDİLERİ BİTECEK’

Yaklaşık 60 yıldır bu köyde yaşadığını belirten Orê köyü sakini, saldırılara tepkisini şöyle dile getirdi:

“Türk devletinin toplarından, bombardımanından dolayı köyümüzde rahat yaşayamıyoruz. Bağ bahçemize rahat giremiyoruz. Havan topları yanı başımıza düştü, allahtan patlamadı. Patlasaydı kayıp verebilirdik. Biz fakiriz, köyümüzden, bağımızdan, bahçemizden başka bir şeyimiz yok. Şehirlere gidersek zor duruma düşeriz. Bir de yıllardır bu köyde yaşıyoruz. Biz köyümüzü bırakmak istemiyoruz. Ölümümüz pahasına bu köyde yaşamaya devam edeceğiz.

Türk devletinin insanlık dışı saldırılarını kabul etmiyoruz. Biz Erdoğan’a ne yapıyoruz ki bunu başımıza getiriyor. Erdoğan PKK’yi bitiremez. Nasıl Saddam Kürtleri bitiremediyse Erdoğan da PKK’yi bitiremez. Sözde; ‘gerilla alanlarına vuruyorum’ diyor halbuki hiç öyle değil. Bilinçli bizi hedef alıyor. Toplar evimizin içine kadar geliyor. Allah bizi koruyor. Yoksa kayıp da verirdik. Eğer ona bir zararımız olsaydı hak verirdik. Ama biz kendi köyümüzde halimizde yaşayan sakinleriz. Bu durumu kabul etmiyoruz. Erdoğan gerillayı bitireceğini sanıyor bu şekilde. Ne Kürtler biter ne de PKK. Zulmü yapanların sonu kötüdür, onlar bitecek. Her attığında ben havan parçalarını topluyorum. Birileri gelirse gösteririm diye. Arazimiz yakılıyor. Doğamız tahrip ediliyor. Türk devleti hem insanlığa zarar veriyor hem de doğaya. Bu duruma karşı herkesin ses çıkarması gerekiyor.”