‘AKP Hakkari’de sandığa gömülecek’

DBP Hakkari İl Başkanı Süleyman Kanat, AKP’nin Hakkari’de sandığa gömüleceği belirterek, Hakkari halkının AKP’ye 24 Haziran’da büyük bir ders vereceğini söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari ve ilçelerinde 24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Hakların Demokratik Partisi 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Hakkari’de yüzde 90’lara varan oy oranıyla birinci parti oldu. HDP’de7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde Hakkari’de 3 milletvekilliğinin tamamını aldı.  Türkiye’de 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan iktidar çatışmasından sonra AKP Hükümeti, bölgede uyguladığı OHAL ilanı ve sıkıyönetim uygulamaları ile başta Hakkari Belediyesi olmak üzere DBP’li tüm belediyeleri gasp ederek, kayyumlar atadı. Bununla yetinmeyen AKP, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin dokunmazlıklarını kaldırarak tutukladı. DBP’li Hakkari merkez ve ilçeler belediyelerine gasp eden AKP, belediye eş başkanlarını ve HDP Hakkari milletvekillerini de tutukladı.

‘HAKKARİ HALKI, AKP'YE GEREKEN CEVABI SANDIKTA VERECEK’

DBP Hakkari İl Başkanı Süleyman Kanat, Hakkari ve ilçelerinde seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, Hakkari halkı, AKP'ye gereken cevabı sandıkta vereceğini söyledi. Seçim startını geçen hafta verdiklerini dile getiren Kanat, seçim çalışmaları kapsamında il, ilçe, mahalle ve köylerde seçim komisyonları kurduklarını belirtti. DBP olarak hep halkın içinde olduklarını ifade eden Kanat, her gittikleri yerde halkın kendilerini miting havasında coşkulu şekilde karşıladıklarını vurguladı.

‘HAKKARİ HALKI, SEÇİM ÇALIŞMALARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR’

Hakkari halkının örgütlü bir halk olduğunu ifade eden Kanat, “Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ve köylere gittiğimizde halk partimizi yollarda karşılıyor. Halkın partimizi bu şekilde sahiplenmesi ile birlikte, AKP’nin Hakkari’de sandığa gömüleceği anlamıdır. Halkımız AKP’ye 24 Haziran’da büyük bir ders verecektir. Bu sistemin halkımıza reva gördüğü bu zulmü, halkımız artık yüksek sesle cevap veriyor. Seçim çalışmaları başlattığımız günden bu güne partimize halkın yoğun ilgisini görüyoruz. Hakkari halkı her zaman Kürdistan’a öncülük etmiştir, bundan sonra da edecektir” dedi.

‘BU SEÇİMDE HALKIMIZ BİZE ÖNCÜLÜK YAPIYOR’ 

Kanat, “Başta Hakkari olmak üzere tüm halkımız her şeyin bilincindedir. Biz, parti olarak halkımızla ittifak yaptık. Daha önce Hakkari’de nasıl 3’te 3 yaptıysak yine de 3’te 3 yapacağız ve yüzde yüze yakın oy oranı alacağız. Özellikle bu seçimde halkımız bize öncülük yapıyor.  Tüm halkımız partimizin bir üyesi gibi gece gündüz çalışma yürütüyor. Halkımızın bu iradeli duruş karşısında hiçbir güç duramaz. Bizde parti olarak halkımıza laik olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘HALKIMIZ CANLA, BAŞLA; GECE, GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYOR’

AKP’nin yaptıklarını halkın çok iyi şekilde gördüğünü ve muhasebesini yaptığını vurgulayan Kanat, şöyle konuştu: “Çünkü halkımızın temsilcileri tutuklandı. Belediyeleri ve kazanımları gasp edildi. Başta Selahattin Demirtaş ve diğer tüm arkadaşlarımız içerde. Bu durum halkımızı daha da hırslandırıyor. Bu yüzden halkımızı canla, başla; gece, gündüz demeden çalışıyor.”