AKP Hakkari'de gaspçısını aday gösterdi

Hakkari’de halktan istediği desteği alamayan AKP, gasp ettiği Hakkari Belediyesi'ne atadığı kayyumu aday olarak gösterdi.

AKP 11 Eylül 2016 yılında gasp ettiği Hakkari Belediyesi'ne kayyum olarak atadığı Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim'i belediye başkanlığına aday olarak gösterdi. Kayyum olarak belediyeye geldikten sonra AKP'nin il başkanı gibi çalışan Cüneyt Epcim 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde AKP'nin Hakkari Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Gasp ettiği belediyeye polis ve asker ordusuyla giren Kayyumun ilk işi belediye binasına Türk bayrağı asmak olmuştu.

Hakkari kayyum ile birlikte adeta yasak şehir haline geldi. Hiçbir hizmet üretemeyen AKP’nin kayyumu borcu olmayan DBP’li Hakkari Belediyesi’ni 2 yılda 500 milyon lira borcun altına soktu. Bazı ailelerinin çocuklarının PKK’li olduğu ve PKK’ye yardım ettikleri iddiasıyla içme sularını kesen kayyum halka askeri kanalizasyonu suyunu içirdi.

GÖÇERTME POLİTİKASI UYGULANDI

Kayyumdan önce devamlı çevre il ve ilçelerden göç alan Hakkari, artık göç vermeye başladı. Devletin, bilinçli bir şekilde başta Hakkari olmak üzere Kürdistan’a uyguladığı göçertme politikası, Hakkari’de uzun zamandır uygulanmaya başlanmıştı. Geçmişi bu kadar zengin olan bir yerleşim yerinin, 2018 yılındaki hali içler açısı. Hakkarili yurttaşlar, tarihe, uygarlığa ve insanlığa yön veren Hakkari’nin en kötü dönemini yaşadığını belirtiyor.

Hakkari’nin Oğul (Talê) köyüne bağlı Ezîzanê mezrası yakınında bulunan Kahniyareş Mevkii’nde Türk ordusu tarafından katledile 35 yaşındaki Mehmet Temel’in cenazesi de Hakkari Valisi ve belediye kayyumu Cüneyt Epçim ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından engellenmişti.