AKP Wan’ı rant ve kadrolaşma alanına çevirdi

AKP Wan’daki kurumları rant ve kadrolaşmaya alanına çevirdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne, Van Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerine alınacak 460 kişinin listelerinin AKP Van İl Örgütü tarafından hazırlandığı ortaya çıktı.

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi’nin 2016 yılında kayyum tarafından gasp edilmesinin ardından yüzlerce emekçi işten çıkartıldı. HDP'li belediyelerde işçi kıyımı yapan gaspçı kayyumlar, 5 yılda AKP-MHP’li yüzlerce kişiyi belediyelere alarak kadrolaşmaya gitti. AKP, belediyelerin yanı sıra şimdi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne  yandaşlarını almaya başladı. Hem belediyelere, hem de diğer kurumlara alınan kişilerin listeleri AKP Van İl Örgütü tarafından hazırlanıyor. Kadro alımlarında tek koşul AKP’li olmak.

AKP, İŞE YERLEŞTİRDİĞİ KİŞİLERDEN 100 BİN TL ALIYOR

Tefecilik görevi yapan AKP Van İl Örgütü, bu kurumlara alacağı kişilerin her birinden 50 bin ile 100 bin lirasında para alıyor. AKP’li yöneticiler daha önce de bazı kurumlara yerleştireceği sözü verdiği ancak işe almadığı birçok kişiden de para aldığı da biliniyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne 150, Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne 160, Van’ın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan İpekyolu Belediyesi’ne ise 45 kişi işe alınacak. Bu kurumlara alınacak 355 kişinin AKP Van İl Örgütü tarafından hazırlanan listeye göre alınacağı ortaya çıktı.

KURUMLARA GİRMEK İÇİN TEK ŞART AKP’Lİ OLMAK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnsan Kaynakları Birimine evraklarını bırakmak için giden Aydın Demir, evrakları alan kişilerin kendilerine, “Boşuna başvuru yapıyorsunuz, listeleri AKP İl Yönetimi hazırlıyor” dediğini söyledi. Evraklarını üniversiteye vermekten vazgeçtiğini söyleyen Demir, “Üniversiteye 150 kişilik alım için yüzlerce kişi başvuru yaptı. Bunlardan biri ben olacaktım ama AKP listeyi hazırladığı için vazgeçtim. Çünkü başvurumuz gereksiz olacaktı. Van’da kurumlara girmek için AKP Van milletvekillerinin, il ve ilçe yöneticileri yakını olmak gerekiyor” dedi.

Erciş başvurusu için üniversiteye gelen bir yurttaş ise, AKP’nin Erciş’te kurumlara alacağı vaadiyle yüzlerce kişiden 50 bin ile 100 bin TL arasında para aldığını fakat AKP’lilerin bu kişilerin çoğunu işe almayarak dolandırdığını vurguladı.