Enternasyonalist gerilla Türk hava saldırısında şehit düştü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Sarah Handelmann isimli enternasyonalist savaşçı Türk hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayarak, kimlik bilgilerini paylaştı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Almanya doğumlu gerillanın 7 Nisan günü Medya Savunma Alanları’na düzenlenen hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Tüm Kürdistan’da yaşanan direniş savaşı büyük kahramanlıklar, emekler ve fedakarlıklarla sürdürülmektedir. PKK öncülüğünde devam eden bu özgürlük direnişi bugün dünyanın dört bir yanında büyük yankı bulurken, özgür yaşamın inşası için fedaice bir yaşam tarzını kendilerine esas alan kahraman şehitlerimizin mücadeleleri destanlaşarak tarihin unutulmaz sayfalarında yerlerini almaktadır.

Kürdistan’da yürütülen faşist – sömürgeci TC ordusuna karşı mücadele yürüten bir çok yoldaşımız, bu tarihi direniş safhasında nice kahramanlıklar göstermiş ve Kürdistan’da faşistlere geçit vermemiştir. Bu kahramanlarımızdan biri de enternasyonalist savaşçı Sara Dorşin (Sarah Handelmann)’dir. Sara yoldaşımız, 7 Nisan 2019 tarihinde işgalci TC devletinin Medya Savunma Alanları’na düzenlediği bir hava saldırısı sonucu şehadete ulaşmıştır.”

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Sara Dorşin
Adı Soyadı: Sarah Handelmann
Doğum Yeri: Almanya
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2019 / Medya Savunma Alanları

AKTİF BİR GERİLLA KOMUTANIYDI

Açıklamada gerillanın mücadele yaşamına dair bilgiler de verilirken, Handelmann’ın aktif bir gerilla komutanı olduğu vurgulandı.

HPG-BİM şunları belirtti:

“1985 yılında Almanya’da dünyaya gelen Sara yoldaşımız, genç yaşlarda kapitalist sistemin toplum düşmanlığını tanır ve bir mücadele arayışı içerisine girer. Bir çok sosyalist örgüt ile tanışan Sara yoldaş, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nden çok etkilenir. Kürtlerin üzerinde uygulanan yok etme politikalarını kendi halkına yapılmış gibi görmüştür. Halkların demokratik birliği bilinciyle kendini kuşatan Sara yoldaş, kapitalist modernitenin insanı çürüten, toplumu parçalayan ve sömüren sisteme karşı kurtuluşun demokratik modernite olduğunu, ancak bununla politik – ahlaki bir toplum yaratılabileceğine inanır. Tüm bu arayışlar sonucunda Sara yoldaş, Önder APO’nun özgür yaşam ideolojisi temelinde şekillenen PKK hareketinde yer almak için 2017 yılında Kürdistan dağlarına gelir. Kürdistan’ın engin dağlarında gerillacılığa başlayan Sara yoldaş, kısa zaman içerisinde dağ ortamına adapte olurken, Önder APO’nun özgür kadın ideolojisinde de derinleşmiştir. YJA Star özgür kadın birliklerinde yerini alan Sara yoldaş, kısa süre içerisinde çevresindeki yoldaşlarla güçlü bağlar kurmuş ve çok sevilen örnek bir yoldaş olmuştur.

Büyük bir hızla gelişen Sara yoldaşımız, askeri alanda da ciddi ilerlemeler kat etmiştir. Modern çağın yeni dönem gerillası olan Sara yoldaş, gerilla birliklerinde tim komutanı olarak görev almıştır. Dönem görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren Sara yoldaş, aynı zamanda yoldaşlarına öncü bir komutan olmuştur. Gerilla yaşamı boyunca özgürlüğe olan aşkı ile mücadele veren Sara yoldaş, şehit düştüğü ana kadar da Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde rolünü oynayan aktif bir gerilla komutanıydı.

Mücadelemize katılan Andrea Wolf (Ronahi), Uta Schneiderbanger (Nudem), Jacob Riemer (Şiyar) ve daha nice yoldaşımız bu özgürlük arayışının sembolü olduğu gibi, mevcut durumda çok sayıda Alman ve Avrupalı arkadaşımız halen saflarımızda mücadele yürütmektedirler. Sara yoldaş da, bu özgürlük yürüyüşünün önemli bir parçasıydı. Sara yoldaş, tüm insanlığın barış içinde bir araya gelerek kendi dil, kültür ve ulusal değerlerine göre yaşaması gerektiğini ve özgürlüğü hedefleyen demokratik ulus temelinde toplumun örgütlenmesi gerektiği bilinciyle özgür yaşamın nasıl olması gerektiğini açıkça ifade etmiştir.

Değerli Handelmann ailesi, Özgürlük mücadelesindeki değerli evlatları olan Sara yoldaştan ne kadar gurur duysalar da az kalır. Yaşanan bu acı kayıptan dolayı değerli Handelmann ailesine başsağlığı diliyoruz.

Halkların birliğinin en büyük göstergesi olan ezilen halkların özgürlük mücadelesinin saflarında yer alarak şehadete ulaşan tüm enternasyonalist şehitlerimizi Sara Dorşin yoldaşımızın şahsında bir kez daha anıyor, şehitlerimizin bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”