Almanya’da cinayet işledi, Güney Kürdistan’da yakalandı

Almanya’da 14 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürdükten sonra Güney Kürdistan’a kaçan bir kişi, yakalandı ve suçunu itiraf etti.

Ali Başar isimli katil zanlısı, Ekim 2015’te mülteci krizinin en yoğun olduğu dönemde Almanya’ya sığınmıştı. Başar, 22 veya 23 Mayıs tarihlerinde Susanna Feldman simli 14 yaşındaki bir kız çocuğunu, Almanya’nın merkezindeki Wiebaden kentinde öldürmekle suçlanıyor.

20 yaşındaki katil zanlısının iltica talebi 2016’da reddedilmiş ve 2 Haziran’da ailesi ile birlikte Almanya’yı terk etmişti. Ret kararı aldığı sırada henüz, öldürülen kız çocuğunun cenazesi bulunmamıştı. Başar’ın Almanya’yı terk etme koşulları Almanya’da polisin etkisi konusunda yoğun tartışmalara yol açmıştı.

Duhok polisi, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı tarafından, bir ailenin bölgeye geldiği ve içlerinden birinin cinayet şüphelisi olduğunun kendilerine bildirildiğini açıkladı.

Şahsın Cuma günü Zaxo’daki bir otelde yakalandığı bildirildi. AFP’ye konuşan Duhok polis sorumlusu Tarık Ahmed, “Kürdistan kökenli genç şahıs, sorgu sırasında genç Almanı öldürdüğünü itiraf etti” dedi.

Ahmed, katil zanlısının Feldman ile arkadaş olduğunu, ama bir anlaşmazlık ardından, Feldman’ın polisi arayacağını söylemesi üzerine onu öldürdüğünü söylediğini aktardı.

Cuma günü bir başkan üst düzey Kürt yetkili, Başar’ın yargılanması için en kısa sürede Almanya’ya sınırdışı edileceğini söyledi.

Sınırdışı konusunun da Almanya’da tartışma yaratması bekleniyor, zira Irak makamları ile bu konuda herhangi bir anlaşma bulunmuyor.