Amanos’ta hayatını kaybeden gerillaların kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Nisan ayında Amanos’ta hayatını kaybeden 8 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Nisan ayında Amanos’ta yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden gerillalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, gerillaların kimlik bilgileri hakkında bilgiler ve mücadele yaşamlarına ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

 

 

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

''6 ve 16 Nisan tarihlerinde Hatay’ın Dörtyol ve Kırıkhan ilçelerinde işgalci Türk ordusu, geniş ve kapsamlı operasyonlar gerçekleştirmişti. Gerçekleşen operasyonlarda karadan gerilla güçlerimize karşı savaşamayan düşman savaş uçakları ve yoğun teknik saldırıları ile sonuç almak istemiştir. Yaşanan saldırılar sonucunda Vedat Amed arkadaşımızın öncülüğünde 7 arkadaşımız kahramanca direnerek şahadete ulaşmıştır.

Kod Adı: Vedat Amed 
Adı Soyadı: Seyithan Sinet
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Zerife - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Hatay

Kod Adı: Agır Lelun
Adı Soyadı: Yahya Muhammed
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Gule - Hanan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Hatay

Kod Adı: Dıjwar Şoreş
Adı Soyadı: Murat Kolca
Doğum Yeri: Manisa
Anne - Baba Adı: Zekiye - Abdulhamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Hatay

Kod Adı: Rızgar Amanos
Adı Soyadı: Ahmet Uçar
Doğum Yeri: Antep
Anne - Baba Adı: -
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Hatay

Kod Adı: Rohat Semsur 
Adı Soyadı: Musa Akdil
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Makbule - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Hatay

Kod Adı: Tekoşer Tekoşin
Adı Soyadı: Yunus Altaytaş
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Medine - Süleyman 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Hatay

Kod Adı: Dıjwar Erkendi 
Adı Soyadı: Barış Er
Doğum Yeri: Adana
Anne - Baba Adı: Hatice - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Nisan 2018 / Hatay

Kod Adı: Tufan Botan 
Adı Soyadı: Ferdi Akdağ
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Sıtkiye - Murat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Nisan 2018 / Hatay

Vedat Amed arkadaşımız, 1974 yılında Batman’da dünyaya gelmiştir. 12 Eylül faşizminin Kürdistan’daki soykırım politikalarına şahit olarak büyüyen Vedat arkadaşımız 1992 yılında gerilla saflarına katılarak, düşmanın halkımız üzerindeki vahşetine karşı aktif bir duruşun sahibi olmuştur. İlk gerillacılık pratiğini Amed’de geçirmiş ve 2000 yılına kadar da burada büyük bir emeğin sahibi olarak katılmıştır. Savaşın en yoğun yaşandığı bu yıllar içerisinde Amed eyaletinin her bölgesinde kalan Vedat arkadaşımız, düşmana karşı gerçekleşen birçok eylemde yer almış, bir çok çatışmanın içinden geçerek, düşmana ağır darbeler vurmuştur. Amed’den sonra Medya Savunma Alanlarına geçen Vedat arkadaşımız, bir süre bu alanlarda kaldıktan sonra 1 Haziran 2004 hamlesine katılmak için tekrardan Amed Eyaletine gitmiş ve hamlenin gelişmesi için büyük bir özveri ile çalışmış, bu görevinin de başarısının ardından yine Medya Savunma Alanlarına geçmiştir. Bir süre ideolojik ve askeri eğitimler gördükten sonra yaklaşık bir yıl ülke dışında halk çalışmaları yürütmüştür. Ardından tekrar Kürdistan dağlarına dönen Vedat arkadaşımız, 2011 yılından sonra Amanos alanlarına geçerek, savaş pratiğine burada devam etmiştir. Gerillada kaldığı her an içerisinde kendisine verilen görevlere sahip çıkan Vedat arkadaşımız önemli düzeyde görevlerde de yer almıştır.  26 yıllık gerillacılık deneyimi ile güçlü bir gerilla komutanı da olan Vedat arkadaşımız en son Tolhildan Eyaleti yönetiminde yer alıyordu. Kendi emeği ve çabası ile yetkin bir komutan gerçeğine ulaşmış ve yaşamının her anını Kürt halkının özgürlüğü için adamıştır.

Şehit düşen Dijwar Şoreş, Tufan Botan, Rızgar Amanos, Rohat Semsur, Dijwar Erkendi, Agır Lelun ve Tekoşer Tekoşin arkadaşlarımız da genç yaşlarına rağmen, Kürdistan’ın farklı farklı şehirlerinde bir araya gelmiş, Apocu Fedai çizgide halkımızın özgürlüğü için kendilerini adamışlardır. Her bir arkadaşımız da mücadeleye katılımda bir an bile tereddüt yaşamamış ve düşmanın halkımız üzerinde geliştirdiği soykırım politikalarına karşı sonuna kadar savaşmayı esas alan kahraman şehitlerimiz olarak Kürt Özgürlük Mücadelesindeki yerlerini almışlardır.

Yaşadığımız bu acı kayıplardan dolayı başta şehit arkadaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Ve şehitlerimizin şahsında halkımızı özgürleştirmenin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''