Ağrı, Şırnak ve Siirt’te gerilla eylemleri

HPG, birçok merkezde düzenlenen eylemlerde en az 6 Türk askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Ağrı, Şırnak ve Siirt’te düzenlenen eylemlerin sonuçlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

ŞIRNAK

‘’Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Mayıs günü Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehriban alanındaki Tepê Deriyê Sevo’da konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz aynı gün Tepê Deriyê Beroj mıntıkasında da bir düşman birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

SERHAT EYALETİ

Serhat Eyaleti genelinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Mayıs günü saat 22.00’da Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Dilucu sınır kapısı yakınlarında devriye gezen zırhlı bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Zırhlı aracın etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde araç tümden imha olmuş ve tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür.

GABAR

11 Mayıs günü saat 17.00’da Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Fındıke alanındaki Ilısu barajında güvenlik yolunda çalışan kontralara yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yol çalışması yapan bir dozer aracı güçlerimizce hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde dozer aracı imha edilmiş ve 1 kontra da öldürülmüştür.

SİİRT

11 Mayıs günü saat 17.00’da güçlerimiz Siirt’in Dıhe (Eruh) ilçesine bağlı Memira karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakolda bulunan bir mevziinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.’’