Amed Barosu: Elçi'nin katillerinin ifadesi bile alınmıyor!

Amed Barosu, katledilen Tahir Elçi için 132'nci eylemini yaptı. Eylemde, "Bugüne kadar savcılık makamından şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan hiç kimse yok" denildi.

Amed Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde katledilen eski başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması ve soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi talebiyle eylemini sürdürüyor. Diyarbakır Adliyesi önünde başlatılan eylem, 132. haftaya ulaştı. Bu haftaki eyleme, avukatların yanı sıra geçtiğimiz ay yaşamını yitiren İHD Amed Şube Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muhterem Süren'in yakınları da katıldı. 

Eylemde üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı "Seni unutmayacağız" pankartı taşındı.

'ORADA SİLAH KULLANAN HERKES ŞÜPHELİ'

Eylemde konuşan Amed Barosu Genel Sekreteri Av. Mahsum Batı, baro yöneticileri ve Tahir Elçi'nin arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri olarak 132 haftadır adalet aradıklarını ifade etti.

Batı, şunları söyledi: "Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi, Tahir Elçi soruşturma dosyasında henüz bir şüpheli bile bulunmamaktadır. Bizim açımızdan olay mahalinde silah kullanan herkes şüphelidir. Ancak bugüne kadar savcılık makamından şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan hiç kimse yok. Bu taleplerimiz yerine getirilmedi, dosya sürüncemede bırakıldı. Tahir Elçi'nin faili ve failleri bulunup yargı karşısına çıkarılıncaya kadar bu eylemimiz devam edecektir." 

LİCE DAVASI

Batı, bugün İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan ve karar çıkması beklenen Lice Katliamı Davası’na da değinerek, "Tahir Elçi, Lice davasının da avukatıydı. Oradaki mağdurların ve yaralananların savunucusuydu. Biz bu vesileyle buradan sesleniyoruz; Biz Tahir Elçi'nin takip ettiği bu dosyayı takip etmeye devam edeceğiz" dedi.