Amed’de 4 açlık grevcisi tutuklandı

Amed’de HDP İl Binası’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması talebi ile açlık grevinde olan ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 4 eylemci tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Binası’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile parti üyesi Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ateş’in başlattığı süresiz dönüşümsüz eylemi sırasında gözaltına alınanlardan 4’ü çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

8 Mart’ta il binasının kapısı kırılarak yapılan polis baskınında gözaltına alınan 7 partili bugün Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan Abdulhalik Kurt, Yusuf Ateş ve Salih Cansever serbest bırakılırken, Sevican Yaşar, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer, çıkarıldıkları mahkemece “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutukladı.

İl binası ayın 3’ünde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla baskın düzenleniş ve gözaltına alınan 5 partili adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.