Amed'de binler Öcalan’ın özgürlüğü için buluştu

Amed’de binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle düzenlenen mitinge akın ediyor.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi öncülüğünde Amed İstasyon Meydanı’nda “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” sloganıyla miting düzenleniyor. Sabah saatlerinden itibaren halk miting alanına girmek için oluşturulan dört kapıda beklemeye başladı. Mitingin başlama saati olan 12.00’da halk ince aramadan geçirilerek içeriye alınmaya başlandı.

'DİRENİŞLE ÖZGÜRLÜK KAZANACAK'

Protokol kapısından içeriye alınan gazeteciler ise tek tek GBT kontrolleri yapılarak bir süre bekletildi. Alana akın eden kadın, genç, yaşlı, çocuk herkes şarkılar eşliğinde halaya durdu. Kadınlar yöresel kıyafetleri ile alanı renklendirdi. Alanda sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı. Miting alanı HDP’nin rengârenk bayrakları ile süslenirken, “Taciz, tecavüz ve tecride son”, “Kadınlar güneşle özgürleşecek”, “Kadın direnişle özgürlük kazanacak” pankartları asıldı.

Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, TJA Aktivisti Ayla Akat Ata, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP milletvekilleri katıldı.

Yine HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in mektubunun mitingde okunacağı öğrenildi. Sanatçılar Yasemin Göksu, Hediye Viranşehir ve Helime Omerî de sahne alacak. Alanı dolduran binlerce kişi halaylar çekiyor.

Miting saygı duruşuyla başladı.