Amed’de hayatını kaybeden 4 gerillanın kimliği açıklandı

HPG-BİM, 1 Kasım günü Lice’ye bağlı Zırê Köyü yakınlarında yaşanan şiddetli çatışmalarda 4 gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı. HPG, çatışmalarda çok sayıda askerin öldüğünü belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk işgal güçlerinin 29 Ekim’de geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını ve 1 Kasım günü çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Dört gerillanın hayatını kaybettiğini belirten HPG, başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada çatışmaya ilişkin şu detaylar yer aldı:

“29 Ekim günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice, Hazro ve Karaz (Kocaköy) ilçesine bağlı 76 köyde sokağa çıkma yasağı ilan etmiş ve bu alanlarda geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 1 Kasım günü saat 10.30 sularında Lice ilçesine bağlı Zırê Köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun birlikleri ile karşılaşan güçlerimiz burada çatışmaya girmiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Baran, Çekdar, İntikam ve Mustafa yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”

HPG internet sitesinde gerillaların kimlik bilgileri şöyle yer aldı:

Kod Adı: Baran Amed
Adı Soyadı: İlyas Karakoç
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emine – Mehmet Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Amed

Baran – İlyas Karakoç

Kod Adı: Çekdar Amed
Adı Soyadı: Serhat Coşkun
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Sadriye – Mehmet Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Amed

Çekdar – Serhat Coşkun

Kod Adı: İntikam Amed
Adı Soyadı: Ömer Çeleng
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Dilaz - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Amed

İntikam – Ömer Çeleng

Kod Adı: Mustafa Malçok
Adı Soyadı: Beraat Bozkurt
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Aynur - Abdulmenaf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Amed

Mustafa – Beraat Bozkurt

Dört gerillayı anan HPG-BİM, “Amed’in bağrından çıkan ve yine Amed topraklarında, ‘Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan’ şiarıyla savaşırken şehit düşen her dört yoldaşımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Açıklamada, “Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Amed ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleri yer aldı.

Aynı açıklamada Türk ordusunun gerilla alanlarına yönelik saldırılarının devam ettiği de kaydedildi. HPG-BİM, şu bilgileri verdi: “31 Ekim günü gece saatleri ile 1 Kasım günü saat 17.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha alanını bombalamıştır”