Amed'de HDP, DBP, DTK, TJA'dan '1 Mayıs' mesajı

HDP, DBP, DTK ve TJA, Amed'de 1 Mayıs'ın Newroz ve 8 Mart'tan alınan güçle, iş cinayetleri ile savaşa karşı düzenleneceğini duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed il örgütleri ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Tevgera Jinên Azad (TJA), 1 Mayıs öncesi ortak basın açıklaması yaptı. HDP il binasında yapılan ortak açıklamayı HDP İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin okudu.

'SAVAŞA, OHAL'E, İŞ CİNAYETLERİNE HAYIR!'

1 Mayıs günü İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan mitinge katılım çağrısı yapan Buluttekin, bu yıl 1 Mayıs'a "İş cinayetlerine, güvencesiz çalışmaya, OHAL'e ve savaşa hayır" şiarıyla katılacaklarını belirtti. 1 Mayıs'ın işçilerin insanca yaşam talebiyle yıllardır bedeller ödeyerek yarattığı bir mücadele günü olduğunu hatırlatan Buluttekin, çıkarılan ‘taşeron kadro düzenlemesi’ne dikkat çekerek, şöyle dedi: "Taşeron kadro düzenlemesi işçiler arasındaki güvencesizliği ve ayrımcılıkları arttırırken, devam eden özelleştirmeler daha fazla işçiyi güvencesizliğe sürüklüyor. İş cinayetleri hız kesmeden sürerken mahkemeler katillere ödül gibi cezalar veriyor."

'8 MART VE NEWROZ'DAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE...'

İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, iktidarın işçilere yönelik kölelik dayatmalarına karşı 8 Mart ve Newroz'dan aldıkları güçle 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını, İstasyon Meydanı'ndaki mitinge HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin de konuşmacı olarak katılacağını söyledi.