Amed'de kayıplar için adalet arayışı devam etti

Amed'de insan hakları savunucuları ile kayıp yakınları, adalet arayışlarına devam etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, kayıpların akıbetini sormak amacıyla düzenlediği eylemin 457’ncisini İHD binasında gerçekleştirdi.

TAHİR ELÇİ UNUTULMADI

İHD Yöneticisi Adnan Örhan, 457 haftadır alanlarda kayıplar için adalet aradıklarını hatırlatarak, tüm girişimlerine rağmen hâlâ kayıpların akıbetinin gizlendiğini ifade etti. Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 100 hafta geçtiğini hatırlatan Örhan, tüm kayıpların ve Elçi’nin faillerinin ortaya çıkartılarak cezalandırılmasını istedi.

HİKAYELERİ ANLATILDI

Kayıp yakınları adına konuşan İffet Mutaş da, 13 Kasım 1994’te kaybedilen kardeşi Ali Tekdağ ve 12 Şubat 1993’te kaybedilen kardeşi Mehmet Tekdağ’ın hikayesini anlattı. Mutaş, “Kardeşim Ali, Silvan-Diyarbakır arasında bulunan bir arazide üzerine kablolar eriterek katledildi. Silvan’a her gittiğimde arabanın camından başımı çıkartıp “Ali Ali Ali” diye haykırıyorum. Yıllar oldu ne kemikleri ne de mezarları bulundu. İki kardeşimin acısını çektim ve gördüm. Dünyanın en büyük acısıdır” diye konuştu.

İHD Şubesi Kayıplar Komisyonu Üyesi Avukat Hasan Yalçın ise, 11 Kasım 1993’te Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Yılanlı köyünde korucuların ihbarı üzerinde gözaltına alınıp kaybedilen Şefik Geçgel’in (39) hikayesini anlattı.

Açıklamanın ardından oturma eylemi de yapıldı.