Amed'deki anneler: Çocuklarımızın direnişini sahipleniyoruz

Amed'deki tutsak annelerinin eylemi 14. gününde. Polis ablukası ve saldırısına rağmen eylemini sürdüren aileler, çocuklarının direnişini sahiplendiklerini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek isteyen Amed'de tutsak annelerinin eylemi, 14’üncü gününde. Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nın karşısında bulunan eski Gürbüz Un fabrikasında bir araya gelen anneler ve tutsak yakınları, burada polis ablukasında yaklaşık bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. 

POLİS ERKEKLERİ ALANDAN ÇIKARDI

Annelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Semra Güzel,  HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Uyanık Alökmen ve Zeyyat Ceylan ve TJA üyeleri destek verdi. Anneler sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Direne direne kazanacağız”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Zindanlarda direnen yoldaşlara bin selam” ve “Hak hukuk adalet zindanlardan gelecek” sloganları attı. Dün Batıkent Kavşağı’nda yaptıkları oturma eylemi sırasında etraflarının zırhlı araçlarla çevrilmesine tepki göstermek için anneler, artık Batıkent Kavşağı'nda bir araya gelmeyeceklerini söyledi. Polisin, annelere destek vermek için gelen erkekleri alandan çıkarması ise dikkat çekti.  

VEKİLLER ABLUKAYI PROTESTO ETTİ

Polisin gazetecileri abluka dışına çıkarmak istemesi üzerine polise tepki gösteren Milletvekili Saliha Aydeniz, “Basını neden dışarıya çıkarıyorsunuz? Burada yaşananları kamuoyunu yansımasını mı istemiyorsunuz?” dedi. Milletvekili Remziye Tosun ise, polisin gazetecilere dönük tutumunu protesto etmek için polis çemberi dışında bulunan bir gazetecinin kamerasını alarak polis ablukası altındaki anneleri çekti. Daha sonra alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde geçen anneler, polis çemberi eşliğinde TUAY-DER Diyarbakır Şube binasına geçti. Yürüyüş sırasında annelere destek olmak isteyen çevredeki halka polis saldırdı.

'EVDE YEMEK YİYEMİYORUZ'

TUAY-DER binası önünde anneler adına açıklama yapan Rukiye Işık, çocuklarının açlık grevi direnişini sahiplendiklerini ve yüreklerinin yandığından dolayı da alanlarda mücadele verdiklerini dile getirdi. 
Işık, "Biz evde yemek yiyemiyoruz. Neden kimse bizi görmüyor! Tayyip Erdoğan’ın da çocukları var. Onlar 3 gün bir şey yemese dayanabilirler mi” diye konuştu.

'BİZDEN KORKUYORLAR'

Açlık grevcilerinin sağlık durumlarının kötü olduğunu vurgulayan Işık, şöyle devam etti: “Anneler, artık gece yastığa başlarını koyamıyor. Sürekli keyfi bir şekilde yürüyüşlerimiz engelleniyor. Elimizde silah mı var? Neden bu şekilde ablukaya alınıyoruz? Neyimizden korkuyorlar?"
Açıklama, slogan ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.