Amed’in ilçelerinde HDP’lilerden yoğun bir seçim temposu

HDP'li belediye eşbaşkanları il, ilçe ve kırsal kesimlerde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Amed’in ilçelerinde HDP'liler gittikleri köylerde halkla birlikte halay çekti. HDP'liler ve halk 31 Mart'ta kayyumları geldikleri yere gönderme mesajı ver

HDP'nin Amed merkez Yenişehir Belediyesi eşbaşkan adayları İbrahim Çiçek ve Belgin Diken, seçim çalışmaları kapsamında Oto Sanayi esnafını ziyaret etti. Adaylara, ilçe yöneticileri de eşlik etti. Esnaflar tarafından coşkuyla karşılanan HDP'liler, esnafla seçimler ve 31 Mart’ın önemi üzerinde sohbet etti.

DİCLE

HDP Dicle İlçe örgütü ise seçim çalışmalarına hız verdi. HDP'nin Dicle Belediyesi eşbaşkan adayları Yasemin Üçer ve Felat Aygören ile ilçe yöneticileri, Omeron ve Biloka köylerini ziyaret etti. İnsanları evlerinde ziyaret eden HDP'liler, halkın sorunlarını dinledi. HDP’liler sorunları hep birlikte çözeceklerini dile getirdi.

ÇINAR

HDP Çınar Belediye Eşbaşkan Adayı Necla Tamriş ve ilçe örgütü yöneticileri, ilçedeki evleri ziyaret etti. Halk tarafından sıcak karşılanan HDP'liler, 31 Mart’ta kayyum siyasetine en iyi yanıtı vereceklerini kaydetti.

KAYAPINAR

HDP Kayapınar Belediyesi eşbaşkan adayları Necati Pirinççioğlu ve Keziban Yılmaz ile ilçe yöneticileri, seçim çalışmaları kapsamında Mezopotamya Pazarı'ndaki esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen adaylar, 31 Mart’tan sonra sorunlara birlikte çözüm bulacaklarını söyledi.

BİSMİL

HDP Bismil Belediyesi eşbaşkan adayları Orhan Ayaz ve Gülşen Özer ile ilçe yöneticileri, seçim çalışmaları kapsamında Birava bölgesindeki köyleri ziyaret etti. Köy meydanında müzik eşliğinde yurttaşlar ile halay çeken HDP'liler, iradelerini gasp edenlere en iyi yanıtın ittifak olacağını belirtti.

EĞİL

HDP Eğil İlçe Örgütü, seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP'nin Eğil Belediyesi eşbaşkan adayları Gülistan Enrasioğlu ve Mustafa Akkul ile ilçe örgütü yöneticileri, Metmur, Kızla ve Amini köylerini ziyaret etti. HDP’liler köylüler tarafından coşkuyla karşılandı.

LİCE

HDP Lice İlçe Örgütü, seçim çalışmalarını kırsal bölgelerde sürdürüyor. HDP'nin Lice Belediyesi eşbaşkan adayları Salime Zingil ve Tarık Mercan ile ilçe yöneticileri, Sernis, Hezmaz, Bana Dêran, Gir, Entax, Goma Pirê, Çemar, Sîsê ve Bamitnê köylerini ziyaret etti. Köylerde yurttaşlar ile birlikte müzik eşliğinde halay çeken HDP'liler, hep birlikte iradelerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

BİNGÖL

HDP Bingöl Belediye eşbaşkan adayları Senem Çakas ve Hişyar Özsoy, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve kalabalık bir partili grupla Beşyol semtinde açılacak olan seçim bürosu hazırlıklarını tamamlayarak yarın açılışa gelecek olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi karşılama çalışmalarına başladı.

HDP’liler Bingöl esnafını ziyaret ederek vatandaşlara Temelli’nin seçim bürosu açılış davetiyesini dağıttı. Halkın büyük ilgisi ile karşılaşan eşbaşkan adayları seçim çalışmalarının temposunu arttırdılar.

HDP Bingöl İl Örgütünden yapılan açıklamada Temelli’nin halk buluşma programının saat 13.00’te Karlıova’da, saat 15.00’te ise Bingöl Beşyol seçim bürosu önünde olacağı duyuruldu. Barıştan ve kardeşlikten yana olan tüm demokrasi güçlerinin programa davetli olduğu vurgulandı.