Amed’te işgalci orduya yönelik eylem

HPG gerillaları Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında Amed ve Bingöl’de eylem düzenledi. Eylemlerde çok sayıda asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının Hakkari’deki Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş ve Amed ile Bingöl’de Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında çok sayıda eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Temmuz günü saat 06.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Mawa ve Çemê Kurkê karakollarını hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Ağır silahlarla düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

16 Temmuz günü saat 00.00’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Tepê Haruna, Astenga Reş, Tepê Direk ve Kola köyü alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon 17 Temmuz günü saat 20.30’da sonuç alamadan geri çekilmiştir.

AMED’DE EYLEM

Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Amed ve Bingöl’de işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

18 Temmuz günü saat 05.00’da işgalci TC ordusunun Amed’in Pîran (Dicle) ilçe merkezine bağlı tank taburuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır.

Eylemden sonra alanda bir operasyon başlatan işgalci güçler aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

18 Temmuz günü saat 19.30’da güçlerimiz Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Karer karakolundaki düşman mevziilerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

PÜLÜMÜR’DE SUİKAST EYLEMİ

17 Temmuz günü saat 18.15’de güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Dersim’in Pülümür ilçesinde bulunan Kırmızıköprü karakoluna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

DÊLİK’TE OPERASYONDAKİ ASKERLERE EYLEM

16 Temmuz günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Şêx Edip alanında korucu ve kontraların desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Operasyon Mezrê, Kolanıs yamaçları ve Dêlik köyü çevresinde pusulamalar şeklinde devam etmiştir. Gerillalarımız Dêlik köprüsü yakınlarında konumlanan operasyonun bir birimi ile karşılaşmış ve düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Bu çatışmadaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı netleştirilememiştir.

Alana karadan giremeyen işgal güçleri, 17 Temmuz günü Dola Kember ve Dola Ziza alanlarını İHA’ların desteğinde kobra tipi taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır.

Operasyon boyunca yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 2 gerillamız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Operasyon 18 Temmuz günü saat 13.30’da alandan geri çekilmiştir.”