Amed’te operasyon ve çatışma

HPG gerillaları Amed’in Lice ilçesine bağlı Tepê Hizan karakoluna yönelik bir eylem düzenledi. 9 Temmuz’da gerçekleştirilen eylemde mevzi ve barınaklar etkili bir şekilde vuruldu.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının düzenlediği eylem ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin detayları paylaştı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“LİCE’NİN TEPÊ HİZAN KARAKOLUNA EYLEM

9 Temmuz günü gece saatlerinde güçlerimiz, Amed’in Lice ilçesine bağlı Tepê Hizan karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu, ormanlık alanları bilinçli bir şekilde ateş vermiştir. Operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

OPERASYON KAPSAMINDA ÇATIŞMA: 1 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Aynı gün saat 21.30 sularında işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Dıgılhêva, Koçeran ve Banê Dêran alanlarında bir operasyon başlatmıştır. İşgalci güçler operasyon alanını taarruz helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda Mervan arkadaşımız yaralanmıştır. 10 Temmuz günü sabah saatlerinde alana Skorsky helikopterlerle indirme yapan işgalciler ile Mervan arkadaşımız arasında yoğun bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana karşı fedaice savaşan Mervan arkadaşımız, düşman birliğinden 1’i yüzbaşı olmak üzere 7 düşman askerini öldürmüştür. Son mermisine kadar kahramanca çatışan Mervan arkadaş, düşmana esir düşmemek için kendi bombasını kendisinde patlatarak şehitler kervanına katılmıştır. Düşman aldığı ağır darbeler ardından yörede bulunan 2 sivili yaralamış ve halka ait bağ-bahçeleri yakmıştır.

Şehadete ulaşan Mervan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Mervan Amed
Adı Soyadı: Ahmet Egin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Esma – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Temmuz 2019 / Amed

Mervan yoldaşımız, 1991 yılında Amed’te yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaştan itibaren Kürdistan’daki düşman gerçekliği ile her gün yüz yüze kalan Mervan yoldaş, Kürt halkına karşı uygulanan bu zulmü hiçbir zaman kabul etmemiştir. Sürekli bir mücadele arayışı içerisinde bulunan Mervan yoldaş, üniversite yıllarında gençlik çalışmalarına katılmış ve aktif bir şekilde mücadele içerisine girmiştir. Mervan yoldaş, bir süre sonra sadece bunun mücadele için yetersiz kaldığını ve daha aktif bir mücadele için 2013 yılında gerilla saflarına katılır. Özgürlük alanlarına ilk geldiği günden itibaren dağ koşulları ile bütünleşen Mervan yoldaşımız, yaşamdaki kararlı duruşu, emekçiliği ve güler yüzlüğü ile tüm yoldaşların kalbinde yer edinmiştir. Kaygısız bir şekilde yaşama katılmış ve öncülük misyonunda önemli roller üstlenmiştir. Medya Savunma Alanları’nda uzun bir süre düşmana karşı mücadele yürüten Mervan yoldaş, yönünü doğduğu topraklar olan Amed’e verir. Amed’te mücadele yürüttüğü süre içerisinde üstüne düşen tüm görev ve sorumlulukları fedai bir ruhla tamamlayan Mervan yoldaş, değerli emeklerin sahibi olmuştur. Mervan yoldaş, 10 Temmuz günü düşmana karşı kahramanca direnmiş ve fedai bir tarz ile son mermisine karşı savaşarak düşmana ağır darbeler vurmuştur. En zor koşullarda bile düşmana geçit vermeyen Mervan yoldaş, fedaice bir katılımın adı olmuştur.

Şehadete ulaşan Mervan yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, Mervan yoldaşın bize devrettiği kahramanlık bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

ÇUKURCA’DA BOMBARDIMAN

8 Temmuz günü saat 08.00 ile 09.00 arasında işgalci TC ordusu, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deşta Xanê alanı savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde başlattığı işgal harekatı devam etmektedir. İşgal kapsamını genişletmeye çalışan faşist TC ordusu 12 Temmuz günü akşam saatlerinden 13 Temmuz günü saat 02.30’a kadar Koordine Tepesi ve Qebra Zahır alanını yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra, Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Yapılan bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

12 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya alanını saat 14.00 sularında, Avaşin bölgesine bağlı Arıs Farıs alanını ise saat 20.00’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”