Amed, Çewlîg ve Êlih'te bayram ziyaretleri-YENİLENDİ

Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP, şehit ve tutsak aileleriyle birlikte Amed, Çewlîg ve Êlih'te mezarlık ve aile ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde Amed’in merkez ilçelerinde aileler ziyaret edildi.

Ziyarete, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) kent milletvekilleri adayları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY- DER) 4 grup halinde aileleri gezdi. Heyet ziyaret ettiği her evde yoğun bir ilgi ile karşılandı. Ziyarette ailelerle sohbetler edildi.

Ev ziyaretlerinin ardından 19 Nisan günü Peyas (Kayapınar) ilçesi Dünya Kavşağı semtinde buluna seçim bürosu bayraklarını asma sırasında düşmesi sonrası iki kolu kırılan Bedirhan Çetinkaya ziyaret edildi. Gazi Yaşargil Hastanesi’nde gerçekleşen ziyarete vekil adayı Mehmet Emin Aktar ve Peyas HDP ilçe örgütü eşlik etti.

ÇEWLÎG  

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Çewlîg İl Örgütü Ramazan Bayramı vesilesiyle önce Merkez Karşıyaka mezarlığı ziyaretinde ardından da Merkez'e bağlı Kadîmadrag, Çilkanî, Derê Nazik, Tarbasan û İbraman köylerindeki mezarlıkları ziyaret etti.

Ziyarete, vekil adayı Ömer Faruk Hülaki, DBP ve HDP İl Eşbaşkanları ve yöneticiler katıldı. Ziyaret edilen her mezarlıkta özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da yaşamını yitirenler için dua edildi.

Heyet, mezarlık ziyaretlerinden sonra aileleri ziyaret etti. Heyet aileler tarafından ilgiyle karşılandı. 

ÊLIH

Arefe günü dolayısıyla Yeşil Sol Parti Êlih milletvekili adayları Korik Köyü Mezarlığında Demokrasi Şehitleri’nin mezarlıklarını ziyaret etti. Ziyarete  Milletvekili sayın Ayşe Acar, milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı M. Rüştü Tiryaki, DBP Eşgenel Başkanı ve Batman milletvekili adayı Keskin Bayındır, Zeynep Oduncu, Nurten Ertuğrul ve Ekrem Baran ve Yeşil Sol Parti il yönetimi birlikte katıldı.