Amed ve Dersim’de operasyon, Hakkari’de gerilla eylemi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Şemdinli’de askeri mevzileri “etkili” bir şekilde vurduğunu bildirdi. Dersim ve Amed’de ise Türk işgal güçlerinin operasyon düzenlediği belirtildi.

HPG-BİM yazılı bir açıklama ile gerilla eylemleri ve Türk ordusunun operasyonlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Şemdinli’de askeri bir tepenin iki kez hedeflendiğini belirten HPG-BİM, şu bilgileri verdi:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 4 Temmuz günü saat 09.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê karakoluna giden yolun güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepeye yönelik eylem düzenlemiştir. 4 koldan yoğun ateş altına alınan düşman tepesinde 3 çadır imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı ise tespit edilememiştir. Aynı gün saat 14.00’da güçlerimiz bu tepeyi 2. Defa hedeflemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde de ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

Türk işgal güçlerinin operasyonlarına ilişkin ise şu detaylar açıklamada yer aldı:

“27 Haziran günü işgalci TC ordusu Amed’in Pasur (Kulp), Farqin (Silvan), Karaz (Kocaköy), Lice ve Hazro ilçelerini kapsayan geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 28 Haziran günü Lice’ye bağlı Licok köyüne baskın yapan işgalci güçler, köydeki bazı yurttaşları gözaltına almış ve halka baskı uygulamıştır. Operasyon 30 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

2 Temmuz günü işgalci TC ordusu Dersim’in Pülümür ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda kobra tipi helikopterler alandaki bir çok yeri rastgele bir şekilde bombalamıştır. Aynı gün saat 21.00 sularında skorksy tipi helikopterler Dereboyu köyü çevresine indirmeler yapmıştır. 3 Temmuz günü saat 16.00’da işgalci TC ordusu sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”