Amedliler: Yediden yetmişe Efrîn'e sahip çıkacağız

Amed halkı, Efrîn’e yönelik işgal girişimine karşı tepkilerini dile getirerek, "Kürt halkı nasıl ki barbar çetelere karşı direnip Kobanê’yi savunduysa, Efrîn’i de aynı şekilde savunacak" dedi.

Amed halkı, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal girişimine öfkeli. Halk, "Gün diriliş ve Efrîn’e sahip çıkma günüdür" dedi.

‘HER YERİ DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRECEĞİZ'

Sultan Aksoy: 

"Efrîn halkı Türk devletine karşı herhangi bir tehditte bulunmamış. Türkiye-DAİŞ ilişkileri herkes tarafından bilinmekte. Önce DAİŞ  saldırıyordu, şimdi de Türkiye çeteleriyle beraber saldırıyor. Türk devleti Kürtlere karşı bir soykırım siyasetini uyguluyor, ama yine kazanan Efrîn olacaktır. Onurlu Kürt halkı nasıl ki Kobanê için seferberlik ruhuyla ayağa kalktıysa, Efrîn için de seferberlik ruhuyla ayağa kalkıp, direniş ruhuyla kazanacaktır. Hiç kimse Erdoğan’ın, ‘kimse dışarı çıkmasın’ sözlerine kulak vermeyecek, tam tersine Kürtler tüm alanları, sokak ve caddeleri doldurarak büyük bir direnişe geçecek.

Allah’ın izniyle savaşçılarımız ve Efrîn halkı muzaffer olacak. Bu zulüm ve haksızlık Erdoğan’a kâr kalmaz. Efrîn kazanacak ve Kürdistan özgürleşecek."

'TARİH BİZDEN DİRENİŞ İSTİYOR'

Halîse Kaya: 

"Ülkenin dört bir yanından, yedisinden yetmişine kadar ayağa kalkarak Efrîn’e sahip çıkacağız. Efrîn halkı bizim kardeşimizdir. Kobanê direniş ruhuyla Efrîn’i sahipleneceğiz.’’

Yakup Kılıç:

"Bazı şeylerden ders çıkarılmalı ve gerçek görülmeli. Nisêbîn, Cizîr, Sûr’da ne oldu? Şimdi de aynısı Efrîn’de tekrarlanıyor. Nisêbîn, Cizîr, Sûr ve Efrîn birdir. Atalarımız, 'Bir olmayana kadar bir bir gideceksiniz’ demiş. Bu yüzden tarihimize iyi bakmamız gerek. Gün diriliş ve direniş günüdür. Şimdi tarih bizden direniş istiyor. Kürtler rollerini oynayıp Efrîn’in etrafında kenetlenecekler.’’

'TÜRK-KÜRT SAVAŞI DEĞİL, ERDOĞAN'IN İŞGALİ'

Mürvet Demir: 

"Artık bıçak kemiğe dayanmıştır ve gün direniş günüdür. 4 gündür Efrîn’e yönelik bir işgal girişimi var. Bu savaş Kürt-Türk savaşı değil, bu savaş Erdoğan’ın işgal savaşıdır. Yıllardır Erdoğan Kürtlere karşı baskı ve zulüm uyguluyor.

Halk nasıl Kobanê’ye sahip çıktıysa, aynı ruhla Efrîn’e de sahip çıkacak."

Serdar Bayram: 

"Erdoğan rejimi savaş, katliam, kan üzerine ayakta duran bir rejimdir. Savaş Erdoğan rejiminin temel konseptidir. Bu dört gündür Efrîn’e saldırıyorlar. Ama bu çeteler iyi bilmeli ki sadece Efrîn halkı bile kalsa Efrîn başarılı olacak ve büyük bir direniş gerçekleşecek. Kobanê’de nasıl ki direnip barbar çeteleri yenilgiye uğrattıysak, Efrîn’de de bunu yapacağız.’’