Antep ve Mardin'de annelerin eylemi sürüyor

Antep ve Mardin'de tutsak ailelerinin İmralı tecridine karşı eylemleri sürüyor. Çocuklarının talebini sahiplenen aileler, derhal tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti.

ANTEP

Antep’te annelerin başlattığı nöbet eylemi 9’uncu gününde. Anneler, HDP Şahinbey İlçe Örgütü'nde saat 13.00 ile 17.00 arasında bir araya gelerek, tecride dair gelişmeleri televizyonu izleyerek birlikte takip ediyor. 
Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevindeki tutsak Bedri Akın’ın annesi Perişan Akın, tecridin kalkmasının en büyük dileği olduğunu kaydetti.
Oğlunun birçok hastalığı olmasına ve tek kişilik hücrede tutulmasına rağmen 83 gündür açlık grevinde olduğunu aktaran anne Akın, "Öcalan üzerindeki tecrit kalkarsa halkın ve barışın üzerindeki tecrit de kalkar. Cezaevlerinden tabutlar çıkmadan tutukluların talepleri kabul edilsin" dedi.
HDP Urfa İl Örgütü binasında annelerin sürdürdüğü nöbet eylemi de 14'üncü gününde.

MARDİN

Mardin’de, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve eylemdeki tutsakların aileleri tarafından ortak açıklama yapıldı. Kurum ve örgütler arasında İnsan Hakları Dermeği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Platformu (ÖHD), Barış Anneleri Meclisi, Mardin Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), KESK Şubeler Platformu yer aldı. 
Mardin Artuklu’da bulunan Karayolları Parkı girişinde bir araya gelen kurum temsilcileri ve üyeleri adına İHD Mardin Şube Başkanı Feyzi Adsız açıklama yaptı. 
Adsız, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan 104 tutukluya ilişkin hazırladıkları raporu açıkladı. 
Açlık grevindeki 6 tutsakta kanamalı dışkının görülmeye başlandığını aktaran Adsız, tutukluların taleplerinin acil olarak karşılanması gerektiğini vurguladı. 
Açıklama sonrası kitle içinde bulunan anneler, “Bijî berxwedana zîndana” sloganı atarak oturma eylemine geçti. Ancak polisler annelerin oturma eylemi yapmasını engellemek istedi. Bunun üzerine anneler alkışlar eşliğinde park içine geçerek, burada sloganlar atmayı sürdürdü. Polislerin saldırı tehdidine rağmen anneler, eylemlerini sürdürdü.