Asos'ta şehit düşen 3 YRK savaşçısının kimlikleri açıklandı

Asos’ta şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgilerini açıklayan YRK, "Şehitlerimiz hep aklımızda ve kalbimizde yaşayacak" dedi.

Yekîneyên Rojhilatê Kurdistanê (YRK) Komutanlığı,  29 Ekim 2022 tarihinde Asos Dağı’nda şehit düşen 3 YRK savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

YRK’nin yaptığı açıklamada şunlar belirtildi:

“Bölgenin çalkalandığı, Doğu Kurdistan ve İran’daki ayaklanmaların ve devrimlerin alevlendiği, Kürt halkının haklarının tüm dünyanın gündemi haline geldiği, hareketimizin tüm isyancılara ve devrimcilere umut verdiği bir dönemde, güçlerimize yönelik saldırılar artıyor. Sonu görünen işgalciler giderek daha saldırgan bir hale geliyorlar. ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminden bu yana güçlerimize yönelik saldırılar, özellikle de Türk devletinin hava saldırıları artmış durumda. Güçlerimizin hazırlığı ve fedakarlığı, düşmanın hedeflerine ulaşamamasına neden olmuştur. Ödediğimiz büyük bedeller düşmanın o cephede de başarılı olmasını engellemiştir. Şüphesiz ki mücadelemiz düşmanın kesin yenilgisine kadar devam edecek ve zafer halkımızın olacaktır. Düşmanın 29 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirdiği saldırılarda Asos Dağı’nda Dilovan, Bager ve H. Hogir Delil yoldaşlarımız şehit düştü. Daha önce 2 yoldaşımızın kimlik bilgilerini açıklamıştık. Şimdi de şehit düşen her üç yoldaşımızın kimlik Bilgilerini kamuoyuna açıklıyoruz;

Yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyle;

 

Adı Soyadı: Hadî Rehmanî

Kod Adı: Hogir Delîl

Anne – Baba Adı: Nazdar – Mihemed

Doğum Yeri: Sebetlu Köyü

Katılım Tarihi: 2017

Şehadet Yeri ve Tarihi: 29 Ekim 2022 – Asos Dağı

 

Adı Soyadı: Mihemed Akababa

Kod Adı: Dilovan Cîlo

Anne – Baba Adı: Xanim- Mihemed

Doğum Yeri: Meletiya

Katılım Tarihi: 2015

Şehadet Yeri ve Tarihi: 29 Ekim 2022 – Asos Dağı

 

Adı Soyadı: Bênyamîn Akso

Kod Adı: Bager Bismil

Anne – Baba Adı: Redîfe- Ehmed

Doğum Yeri: Bismîl

Katılım Tarihi: 2013

Şehadet Yeri ve Tarihi: 29 Ekim 2022 – Asos Dağı

Şehit düşen yoldaşlarımızın saygıdeğer ailelerine, halkımıza ve tüm mücadele yoldaşlarına başsağlığı diliyor ve yöntem ve hedeflerine sahip çıkarak zafere ulaşacağımıza inanıyoruz.

Hogir yoldaş, saf bir duygu ve örnek bir bağ ile devrimin saflarına katılarak kendini eğitti. Tüm sorumluluklarını büyük bir özveriyle yerine getirdi. Her zaman genç ve dinamik bir ruhla ilerlemeyi hedefledi. Arbaba ve Bane’lerin devrimci ruhuyla devrim bilgisini birleştirerek bu hassas dönemde büyük işler yapmaya hazırlanırken inançları uğrunda şehit düştü. Ailesine ve halkına büyük ve tarihi bir miras bıraktı. Şüphesiz ki ruhu Arbaba ve Kurdistan dağlarının zirvesinde büyük bir devrimin kaynağı olacaktır.

Dilovan yoldaş, bilgisi ve eşsiz alçak gönüllülüğü ile halkın içinde onlarca yıl emek vermesinin ardından aynı emeği dağların ruhuyla birleştirerek yoldaşları için bir örnek ve halkının fedakar evladı oldu. Önderi ve halkıyla geliştirdiği bağ ve duygu, ilerlemesine yol açan büyük bir güç yarattı ve gittiği her yerde emeğiyle öne çıktı. Son olarak da halkının onurlu tarihinin bir parçası oldu.

Bager yoldaş, Bismîl’ın isyan ruhunu dağların sevdasına ve Doğu Kurdistan’a taşıdı. Kurdistan’ın birliğinin ve Kürt gençliğinin ulusal mücadeledeki kararlılığının bir örneği oldu. Mücadelenin her alanında büyük bir özveriyle çalıştı. Bismîl’i sevdiği gibi tüm Kurdistan’ı da sevdi ve ülkesinin gururlu hikayesinin bir parçası oldu.

Şehit yoldaşlarımızın ailelerine, tüm Kurdistan halkına ve insanlığa başsağlığı diliyoruz. Onlar insanlık ve özgürlük yolunun savaşçılarıydı. Devrimi ilerleten bu fedakar devrimcilerin varlığıyla özgürlük için tüm insanlık adına mücadele etme kararlılığımız sürüyor. Şehadetlerine duyduğumuz derin üzüntüyle beraber onlardan aldığımız güç daha büyük bir kararlıklıkla mücadele etmemize vesile olacaktır. Onlara verdiğimiz söz zaferdir. Tüm halkımızdan yoldaşlarımızın ailelerini ziyaret ederek onlara yaraşır törenler düzenlemelerini ve anılarını yaşatmalarını istiyoruz.

Şehitlerimiz hep aklımızda ve kalbimizde yaşayacak. Yaşasın Kurdistan ve bölge halklarının özgürlük mücadelesi."