Avaşin'deki eylemin görüntüleri yayınlandı

Gerilla TV, 24 Mayıs'ta Avaşin'de gerçekleştirdiği eylemin görüntülerini yayınladı. Görüntüler Türk ordusu kendi askerlerini ve mevzilerini bombaladığı da görülüyor.

 HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşin'deki eyleme ilişkin şunları belirtmişti: "Medya Savunma Alanları’nda etkili eylemler ile devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 24 Mayıs günü saat 10.30’da Avaşin bölgesine bağlı Grana boğazından Tepê Xwede’ye giden yol güzergahı üzerinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz düşman birliğini yıldırım tarzında 3 koldan yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. 7 düşman askerinin öldürüldüğü ve 1 askerin yaralandığı bu eylemde güçlerimiz, düşman cenazelerinin üzerine kadar giderek düşman birliklerine ait 1 adet MPT-76 piyade tüfeğine el koymuştur. Fetih tarzında gerçekleştirilen bu eylem ardından eylem alanına müdahale amaçlı gelen taarruz helikopterleri güçlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan Kobra tipi bir helikopter ağır darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Eylemden uzun süre sonra işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır. 

Güçlerimiz devrimci hamle kapsamında 23 Mayıs günü saat 17.30’da Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwede yakınlarında bulunan bir tepede konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askerleri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü askerini Skorsky helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır.