Avukatlar Tahir Elçi için buluştu

Amed'deki avukatlar, Tahir Elçi için adalet arayışlarını sürdürüyor.

Amed Barosu, Sur'da katledien eski başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle 104. haftada Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yaptı. Çok sayıda avukatın katıldığı etkinliğe, İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici ve Hak İnisiyatifi üyeleri destek verdi.

Amed Barosu Genel Sekreteri Avukat Mahsun Batı, eylemdeki konuşmasında, "Önümüzdeki hafta İnsan Hakları Haftası. Tahir Elçi verdiği insan hakları mücadelesiyle toplum ve bizlerin hafızasına kazınmış yılmaz bir insan hakları savunucusuydu. Bu anlamda kendisine minnetlerimizi sunuyoruz" dedi.

'ONURLU YAŞAM İÇİN DAYANIŞALIM'

İHD Amed Şube Başkanı Raci Bilici ise insan hakları savunucusu Elçi'yi minnetle andıklarını belirterek, "Hiçbir zaman Tahir Elçi'yi unutmayacağız. Tahir Elçi'nin failleri yargı önüne çıkarılıncaya kadar Diyarbakır Barosu'nun yürütmüş olduğu bu onurlu mücadelesini destekleyeceğiz. Onların yanında olacağız. Yanlarındayız" dedi.

Bilici, "İnsan Hakları Haftası'nda hak temelli kurumlar ile birlikte bir hafta boyunca bir dizi etkinlik yapacağız. Bu etkinliklerin hepsinde her konuşmacının ve eylemin özünde Tahir Elçi'nin mücadelesi ve bu ülkede insanlığa karşı suçların açığa çıkmamasının nedenlerini açıklayacağız" derken, insan haklarına dayalı onurlu bir yaşam isteyen herkesi dayanışmaya çağırdı.