Ayhan’ın cenazesi Urfa’ya doğru yola çıktı

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesini Hewlêr’den alınarak, Urfa’ya doğru yola çıktı.

Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde 20 Eylül'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın cenazesi, memleketi Urfa’ya doğru yola çıkarıldı.

Cenazeyi almak için geçtiğimiz gün Hewlêr’e giden eşi Rezan Ayhan ve HDP Eşbaşkan Yardımcısı Dersim Milletvekili Alican Önlü, Amed Milletvekili İmam Taşçıer, Mardin Milletvekili Pero Dündar, HDP Genel Saymanı Ömer Önen’in de aralarında bulunduğu heyet, cenazeyi Hewlêr’deki Adli Tıp Kurumu’ndan aldı.

Burada bir konuşma yapan HDP Hewlêr Temsilciliği Eşbaşkanı Abid İke, duydukları üzüntüyü dile getirerek, aileye, Kürt halkına ve Ayhan’ın dostlarına başsağlığı diledi. İke, cenazenin Silopi’de binlerce kişi tarafından karşılandıktan sonra Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir üzerinden Siverek'e ulaşacağını belirtti. Ayhan’ın 4 yıl boyunca cezaevinde kaldığını ve cezaevindeyken milletvekili seçildiğini hatırlatan İke, baskılar üzerine Federe Kürdistan Bölgesi’ne geçtiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından cenazeyi alan HDP’liler, Habur Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Siverek'e ulaşacak olan cenazenin ilçe devlet hastanesi morguna kaldırılacağı belirtildi.

Yarın saat 11.30'da hastaneden alınacak cenaze, kitlesel bir törenle Siverek Nato Mezarlığı'nda toprağa verilecek.