Ayn İsa’nın küçük kahramanları

Ayn İsa’nın küçük çocuklar, bir tas soğuk su ile Rakka’dan güvenli bölgelere giden göçmenlerle dayanışıyor.

Eyn İsa yakınındaki Rakka göçmenleri kampında 3-4 saatlik bir gözlemden sonra, dönüş yolunda birkaç çocuğun rengarenk elbiseleriyle yolun kenarında durmuş, yoldan geçen herkese bir tas su uzattığını gördük. Aracımızı durdurup, onlara yaklaştık.

Bunlar Eyn İsa’nın çocukları idi, yoldakiler ile Rakka göçmenleri. Rakka çölünün tozu ve kumu hala yüzlerindeydi, gözlerinde büyük bir yorgunluk vardı. İlginç olan ise, Eyn İsa’nın çocukları da savaşa tanık olmuş ve DAİŞ teröründen kurtulmuşlar. Ama şimdi ise bir tas suyla göçmenlerle dayanışıp ve kısa bir süre içinde de olsa, acılarını unutturmak istiyorlar.

Eyn İsalı çocukların yüreği, uzattıkları su gibi berrak. Sonradan öğrendiğimize göre, böyle bir şeyi yapmaları için kimse onları tembihlememiş ve kendileri karar alıp yolda geçici bir durak kurmuşlar. Çocuklar içinde öne çıkan Merwe, Nûra ve Eyde duygularını “Burada Rakkalı göçmenleri karşılayıp, onlara su ve yemek veriyoruz” diye yaptıklarını anlattı.

Rakkalı göçmen sayısının 100 bini aşmış bulunmakta ve Rakka Sivil Meclisi’nin tahminlerine göre on binlerce göçmen ise şu an yollarda. Rakka Meclisi, Rojava ve Kuzey Suriye’deki sivil kurumlar göçmenlerle dayanışma ve Rakka’da bir insanlık trajedisinin yaşanmaması için uluslararası insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulundu.