Bahoz Çiya ve Viyan Özgür için kitlesel anma

Mêrdîn ve Zap’ta şehadete ulaşan Kurdistan Özgürlük Gerillaları Viyan Özgür ve Bahoz Çiya, Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda düzenlenen kitlesel bir törenle anıldı.

21 Nisan 2023 tarihinde Zap’ta şehit düşen Viyan Özgür (Serkeftin Demir) ve 2 Mayıs 2023 tarihinde Mêrdîn’de şehit düşen Bahoz Çiya (Erdal Marangoz), Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda düzenlenen kitlesel bir törenle anıldı.

Törende konuşan Mexmur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Bilen, 16 Mayıs 1997’de KDP eliyle gerçekleşen Hewlêr Katliamı’nda şehit düşenleri andıktan sonra şunları belirtti: Şehit Viyan Maxmur’un evladıydı. Düşman özgürlük hareketine saldırmaya devam ediyor. Bizler hakikatimize sahip çıktığımız için hedef alınıyoruz. Şehitlerimize sahip çıkacağımıza ve onların yolunda yürüyeceğimize söz veriyoruz. Başta Önder Apo olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun.”

Şehit Viyan’ın babası Sadık Spêrtî ise, şehitlere sahip çıkmanın yurtseverlik görevi olduğuna dikkat çekerek; “Şehit Viyan sadece benim değil tüm Kürt halkının evladıdır. Viyan gibi bir evladımız olduğu için çok şanslıyız. Kızım direnmeyi seçti. Ailesi olarak kızımızla gurur duyuyoruz. Önder Apo başta olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun” diye konuştu.