Bane'deki sivil toplum örgütleri: Efrîn için sesimizi yükseltelim

Doğu Kürdistan'daki sivil toplum örgütleri, Efrîn'e saldırıları kınayarak, "Herkes sesini yükseltmeli" çağrısında bulundu.

Doğu Kürdistan'ın (Rojhilat) Bane şehrinde bulunan 7 sivil toplum örgütü, ortak bir açıklama yaparak, Türk devletinin Efrîn'e işgalci saldırılarını kınadı ve bir an önce Efrîn'den çıkması çağrısında bulundular.

Efrîn halkının her türlü saldırıya karşı direndiklerinin belirtildiği açıklamada, şunlar belirtildi:

“Efrîn bütün göçe mecbur bırakılmış insanların kendisini güvende hissettikleri bir bölgedir. Bugün de Türk devleti ve çeteleri uçak, tank ve topları ile Efrîn'e saldırmakta. Suriye'de yaşanan savaş kirli iş birliklerini ortaya çıkarmıştır. Bugün de Efrîn'e yapılan saldırılar ile Efrîn kurban edilmek isteniyor; bu yüzden sivil katliamlara da sessiz kalınıyor."

'TÜRKİYE EFRÎN'DEN ÇIKMALI'

Açıklamanın devamında, "Bane'de bulunan sivil toplum örgütleri Efrîn halkına destek vermeyi insani bir görevleri olarak görmekte. Herkes Efrîn'e yönelik yapılan bu saldırılar karşısında sesini yükseltmeli. Türkiye'nin Efrîn'den çıkması çağrısı güçlü yapılmalı. Ayrıca uluslararası güçlerin Efrîn'e yönelik yapılan bu saldırılara karşı sessiz kalmasını da kınıyoruz.”

Açıklamayı yapan sivil toplum örgütleri şöyle: "Encûmena Jinan, Encûmena Nûjin, Encûmena Pajin, Encûmena Heja, Binkey Aştî, Encûmena Beroje û Encûmena Nabînyan."