Barzan, Lêlîkan ve Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney ve Kuzey Kürdistan’ın farklı bölgelerinde Türk ordusuna yönelik eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamaya göre, gerilla güçleri Barzan, Lêlîkan ve Hakkari’nin Meskan alanında Türk ordusuna yönelik eylem düzenledi. Eylemlerde ölü ve yaralı askerler var.

HPG-BİM’in verdiği bilgiler şöyle:

BRADOST’TA YJA-STAR EYLEMİ

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Mayıs günü bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Hamle kapsamında gerçekleşen eylemler şu şekildedir:

Saat 16.10’da Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde bulunan Lelikan tepesinde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. YJA STAR gerillalarımızın gerçekleştirdiği bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardında işgalci güçler çevresini A-4’ler ile taramış ve bomba atarlarla rast gele bombalamıştır.

Saat 18.30’da güçlerimiz Bradost bölgesinde bulunan Eli Dırêj boğazında konumlanmış olan işgalci TC askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Ölü ve yaralı düşman askerlerinin sayısının netleştirilmediği bu eylem ardından düşman çevresini obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

BARZAN’DA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Saat 20.00’da Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde bulunan Bayrak tepesinde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik YJA STAR gerillalarımız bir eylem düzenlemiştir. Gerçekleşen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler havan ve obüs topları ile çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır.

HAKKARİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında, 15 Mayıs günü saat 13.00’da Hakkari (Colemêrg)’ye bağlı Meskan alanında bulunan Şehit Sidar tepesinde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. 1 düşman askerinin öldürüldüğü eylem ardından işgalciler havanlar ile eylem alanını rast gele bombalamıştır.’’